1

Procuratura lanseaza o proba impotriva sefului KBS in legatura cu presupusa luare de mita

Procurorii au declarat vineri, 3 noiembrie, ca au deschis o investigtie cu privire la afirmatiile potrivit carora seful serviciului public de radiodifuziune KBS a luat mita de la oficiali ai agentiilor de spionaj de stat in schimbul faptului ca nu a emis reportaje impotriva lor, informeaza agentia nationala de stiri Yonhap.

Potrivit sursei citate, un comitet de reforma din cadrul NIS a cerut procurorului sa-l investigheze pe presedintele KBS Ko Dae-young pentru suspiciunea ca a acceptat in 2009 o suma de 2 milioane de woni (1780 dolari) de la oficialii Serviciului National de Informatii (NIS), in schimbul promisiunii de a  nu difuza stiri despre presupusa interventie a NIS intr-o ancheta penala.

“Procuratura din districtul central Seoul l-a somat pe Seong Jae-ho, actualul sef al Societatii KBS, care a depus plangerea impotriva lui Ko, pentru a fi interogat”, a afirmat un reprezentant al biroului procuraturii.

Conform Yonhap, Ko a respins in mod categoric afirmatiile ca fiind nefondate, KBS intentand, de asemenea, un proces pentru a solicita daune de la seful NIS si de la comitetul sau de reforma. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.