AEN20171120006900315_02_i

Jocurile Olimpice de la PyeongChang promovate printr-un videoclip SF

Ce are de a face inteligenta artificiala cu Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang din 2018? Conform agentiei de stiri Yonhap, aceastaeste intrebarea la care s-ar gandi multi oameni atunci cand urmaresc noul videoclip promotional al viitoarei competitii.

In videoclipul de 5 minute intitulat “Ultimul AI” (“Alaturati-va in PyeongChang, Alaturati-va in pace”), ceea ce pretinde a fi singurul robot cu inteligenta artificiala ramas pe planeta in 2045 incepe o calatorie pentru a afla de ce a pierdut lupta de un dececiu impotriva fiintelor umane.

Pe masura ce robotul umanoid avanseaza in cautarea motivelor, el devine intrigat de lucruri pe care numai fiintele umane le pot face. Unul dintre ele este un festival de sport in care oamenii se confrunta cu tot felul de emotii – entuziasnm, fericire, tristete, dezamagire si asa mai departe.

Apoi, videoclipul aduce in prim-plan imagini din evenimentele sportive globale anterioare pe care Coreea de Sud le-a gazduit: Jocurile Olimpice de vara de la Seoul din 1988 si Cupa Mondiala din 2002, co-gazduita cu Japonia.

Pe parcursul acestui segment, scurtul clip dezvaluie cum a ajutat in istorie Razboiului coreean din 1950-1953 la remarcabila dezvoltare economica a tarii fata derecentele  demonstratii pasnice impotriva unui guvern corupt.

Potrivit informatiilor din clipul promotional, realizarea pacii si a prosperitatii este mesajul central pe care Coreea doreste sa il impartaseasca lumii atunci cand gazduieste o mare competitie la nivel mondial, insa gazduirea cu succes a Jocurilor Olimpice de iarna de la PyeongChang din 2018 va depinde foarte mult de implicarea comunitatii internationale și de cat de mult impartasesc acestia dorinta pentru pace a Coreei.

“Viitorul va depinde de participarea dumneavoastra! Alaturati-va in PeyongChang! Alaturati-va in pace!”, spune umanoidul la sfarsitul clipului.

Filmat pe fundalul reperelor arhitecturale din Seoul, cum ar fi Dongdaemun Design Plaza (DDP) proiectat de arhitectul premiat Pritzker ,Zaha Hadid, videoclipul a fost remarcat printre telespectatorii de peste ocean pentru imaginile sale reci, care par a fi luate dintr-un film science fiction.

Lansat  miercuri, 15 noiembrie, videoclipul a obtinut mai mult de 2,7 milioane de vizualizari si a primit un raspuns pozitiv din partea spectatorilor pentru povestea sa proaspata si mesajul pasnic, mai arata Yonhap.

In conformitate cu agentia nationala de stiri mentionata mai sus, incepanad de astazi, 20 noiembrie, Serviciul culturii si informatiilor din Coreea (KOCIS), creatorul videoclipului lansat de Ministerul Culturii, Sportului si Turismului, intentioneaza sa publice videoclipul in noua limbi, inclusiv in chineza, spaniola, rusa si japoneza.

Va invitam sa urmariti si voi acest clip in cele ce urmeaza! (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.