Decizie istorica luata de cele doua Corei privind participarea la Jocurile Olimpice de la PyeonChang

Coreea de Sud si Coreea de Nord se vor uni sub un singur steag pentru Jocurile Olimpice de Iarna din PyeonChang care vor avea loc luna viitoare, participand impreuna intr-o miscare fara precedent, informeaza site-ul koreaboo.ro. Cele doua Corei vor fi, de asemenea, unite si in ceea ce priveste costumul traditional coreean pentru femei numit Hanbok, deoarce vor fi impreuna ca o singura echipa. Decizia este una istorica daca stam sa ne gandim ca va fi pentru prima oara cand cele doua Corei se intalnesc impreuna ca o singura echipa la Jocurile Olimpice, mai spun jurnalistii de la Koreaboo.com.

Atletele Lee Eun-ju  din Coreea de Sud si Hong Un-jong din Coreea de Nord au facut un instantaneu zambitor si foarte rapid in timpul perioadei de antrenament dinainte de inceperea Jocurilor Olimpice de vara din 2016, de la Rio. (http://www.bbc.com)

Va reamintim ca Jocurile Olimpice de iarna din acest an sunt asteptate cu sufletul la gura de coreeni inca din 2011, an in care a fost luata decizia de catre Comitetul Olimpic International (IOC), dupa cea de-a 123-a sesiune a IOC din Durban, Africa de Sud. La acea vreme, Pyeongchang a castigat licitatia chiar din prima runda de votare, primind mai multe voturi decat Munchen, Germania, si Annecy, Franta. Decizia luata cu 7 ani in urma de IOC a adus Coreea de Sud in postura de a se afla pentru a doua oara ca gazda a Jocurilor Olimpice, acestea fiind insa primele sale jocuri de iarna. Pana in prezent, Seulul a gazduit Jocurile Olimpice de vara din 1988. PyeongChang va fi insa al treilea oras asiatic care va gazdui Jocurile de iarna, primele doua fiind din Japonia, la Sapporo (1972) si Nagano (1998).

Jocurile Olimpice de iarna din PyeonChang vor avea loc incepand cu data de 9 februarie si pana pe 25 februarie. Pana in prezent, nu s-a facut inca niciun anunt cu privire persoana care va reprezenta Coreea de Nord la Jocurile Olimpice, deoarece Kim Jong Un nu va participa, mai arata sursa citata. (한사랑)




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.