AEN20180118008000315_01_i

Prima doamna solicita sprijin pentru Jocurile Paralimpice

Prima doamna din Coreea de Sud, Kim Jung-sook, a cerut joi, 18 ianuarie, oamenilor sa-si arate sprijinul si interesul pentru Jocurile Paralimpice, care vor avea loc in tara, insistand ca succesul Jocurilor Olimpice de Iarna premergatoare depinde de succesul  celor Paralimpice, informeaza agentia natinala de stiri Yonhap.

Potrivit sursei mentionate, intr-o ceremonie care vizeaza promovarea Jocurilor Paralimpice din PyeongChang, Kim Jung-sook a declarat ca Jocurile Olimpice cu adevarat perfecte depind de succesul Jocurilor Paralimpice: “Si adevaratul succes al Jocurilor Paralimpice depinde de interesul dumneavoastra si de achizitionarea de bilete de intrare.”

Jocurile Paralimpice se vor desfasura in perioada 9-18 martie in PyeongChang, orasul gazda al Jocurilor Olimpice de Iarna din 2018, programate pentru perioada 8-25 februarie.

Prima doamna a subliniat semnificatia Paralimpicelor, mentionand ca primele astfel de jocuri au avut loc la Seoul in 1988, cand orasul a gazduit Jocurile Olimpice de Vara, mai arata agentia de stiri.

“Paralimpicele care vor urma vor fi celei mai mari din istorie, cu 25.000 de oameni, inclusiv circa 1.500 de sportivi si oficiali din aproximativ 50 de tari care vor participa”, a afirmat doamna Kim.

Kim Jung-sook a sustinut, de asemenea, ca succesul Jocurilor Paralimpice din PyeongChang va ajuta la modernizarea tarii si va aduce beneficii poporului sau.

“Nivelul protectiei si al bunastarii drepturilor omului pentru persoanele cu handicap este unul dintre indicii de masurare al nivelului societatii. Guvernul Moon Jae-in incearca multe schimbari de politica pentru a depasi prejudecatile legate de persoanele cu dizabilitati si pentru a ne indrepta spre o Republica Coreea unde toti oamenii traiesc impreuna”, a spus prima doamna in timpul discursului din cadrul ceremoniei.

Conform Yonhap, ea a afirmat ca Jocurile Olimpice si Paralimpice din PyeongChang vor fi evenimente cu adevarat istorice, intrucat Coreea de Nord a decis participarea la ambele.

Coreea de Nord a convenit miercuri, 17 ianuarie, sa trimita o delegatie de 150 de membri la Jocurile Paralimpice, in plus  de ceea ce va fi probabil o delegatie de 400 de membri la Jocurile Olimpice.

“Este o realizare cu adevarat importanta intrucat aceasta va fi prima data cand Coreea de Nord participa la Jocurile Paralimpice de Iarna”, a incheiat declaratia doamna Kim. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.