70384686_2904211286304672_893586878148640768_o

2 filme coreene vor putea fi vazute la “Bucharest Asian Film Festival” 2019 la Bucuresti

Pentru iubitorii culturii coreene si al filmelor, Ambasada Republicii Coreea in Romania lanseaza din nou o  invitatie deschisa la Festivalul Filmului Asiatic la Bucuresti (Bucharest Asian Film Festival) care are loc in perioada 25 – 29 September 2019. Pe parcursul a 5 zile, cinefilii vor putea sa vizioneze filme din mai multe tari precum Coreea de Sud, China, Indonezia, Thailanda, Iran, Kazakhstan si Turcia. Festivalul se va desfasura intr-o locatie centrala a capitalei, mai exact la Cinemateca Eforie (Strada Eforie 2, București).  Intrarea este libera si se poate face fara rezervare in prealiabil.

 Primul film care va rula din partea Coreei se numeste  “Dongju” / “Portretul unui poet”. Este un film biografic, realizat in anul 2016, avandu-i in prim plan pe actorii Kang Ha-Neul si Park Jung-Min. Pe parcursul a 110 minute suntem indemnati sa urmarim povestea poetului  Yun Dong Ju, unul dintre cei mai iubiti poeti coreeni, care a trait intre 30 decembrie 1917 si 16 februarie 1945. El a ales sa isi exprime ideile si felul in care traieste prin intermediul versurilor si a dus o viata tumultoasa in vremea in care Coreea era sub ocupatie japoneza. A inceput o lupta grea, a fost implicat in miscarea de independenta coreeana si  chiar a ajuns in inchisoare. Acest film a obtinut in 2016 mai multe premii printre care:

  • La Gala  (52nd) BaekSang Arts Awards 2016:

Marele premiu  pentru actorul Lee Joon-Ik

Premiul pentru cel mai bun actor nou — pentru actorul Park Jung-Min

  • La Gala  (37th) Blue Dragon Film Awards 2016:

Premiul pentru cel mai bun actor nou pentru actorul Park Jung-Min

Premiul pentru cel mai bun scenariu — pentru scriitorul Shin Youn-Shick

Pentru a va face o mica idee despre acest film va invit sa urmariti aici un scurt filmulet: –> https://www.youtube.com/watch?v=F_njywR6FNY

Cei care doresc sa vada filmul trebuie sa mearga la cinema  joi, 26 septembrie,  incepand cu 19:00.

~~~~~~~~~~~~~~ Deși viața lui a fost scurtă, poezia lui va rămâne veșnică.” ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cea de-a a doua proiectie coreeana care va rula in aceste zile  se numeste “All About my wife “/ “ Totul despre soția mea”. Este o comedie spumoasa de 121  minute care promite sa ne binedispuna.  Pe scurt vom fi martorii unei povesti de-a dreptul amuzante. Jung In, rolul interpretat de actrita Lim Soo Jung si Doo Hyun, rolul lui Lee Sun Kyun se intalnesc dintr-o intamplare intr-o situatie de-a dreptul socanta, in timpul unui cutremur din Japonia. Cei doi se indragostesc la prima vedere, iar de aici incepe povestea romantica care se finalizeaza cu o casatorie. Si daca credeati ca totul  se poate incheia asa simplu si frumos, ei bine nu este acest caz. Sotia perfecta, atragatoare  si cea mai buna gospodina s-a transformat in cel mai fidel critic al sotului ei. Peste ani, el satul de atatea cicaleli nu stie cum sa faca sa divorteze mai repede. Mai intai cere un transfer de la munca si apoi ii vine o idee ingenioasa pentru a obtine divortul dorit. El comploteaza cu vecinul, tipul Casanova care locuieste langa el, sa ii seduca sotia pentru ca mai apoi ea sa fie cea care sa ii cere divortul prima.

Acest film a fost prezentat la mai multe festivaluri in  2012 si 2013 precum: New York Asian Film Festiva, Korean Film Festival in Australia, Hawaii International Film Festival, Korean Film Festival In Paris, San Diego Asian Film Festival.

De asemenea in palmaresul lui se inscriu si cateva premii:

  • La Gala  Blue Dragon Film Awards din 2012:

Premiul pentru cea mai buna actrita — pentru actrita Lim Soo Jung

Premiul pentru cel mai bun rol secundar — pentru Ryoo Seung-Ryong

  • La Gala KOFRA Film Awards Ceremony din 2012:

Premiul pentru cel mai bun rol secundar — pentru Ryoo Seung-Ryong

Daca inca nu va incumetati sa mergeti la acest film, eu zic ca acest filmulet va va face si mai curiosi: –> https://www.youtube.com/watch?v=9brrKQ1VBqo

“All About my wife “/ “ Totul despre soția mea” poate fi vazut pe 29 septembrie, duminica incepand cu ora 19:00.

Nu ma vazut niciunul dintre aceste 2 filme prin urmare abia asteptam sa le vedem. Va invitam si pe voi la film.

Vizionare placuta!

 

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.