Queen: K-pop-ul reprezintă vocea noii generații așa cum a făcut-o cândva Queen

Legendara formație britanică de rock Queen a declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizate pe data de 16 ianuarie, la Seul, că K-pop-ul, reprezentată de trupa BTS, este vocea noii generații, la fel cum Queen a fost vocea unei generații în trecut.

Potrivite agenției de presă Yonhap, Queen a sosit în Coreea de Sud pe data de 15 ianuarie pentru primele sale concerte din țară.

Trupa, având o componență de trei membri, inclusiv Adam Lambert ca vocalist principal, a susținut concerte sâmbătă și duminică ( 18 și 19 ianuarie) la Gocheok Sky Dome, în vestul Seulului, sub seria “Super Concert” a lui Hyundai Card Co. Concertele vin după ce filmul din 2018, “Bohemian Rhapsody”, a devenit o senzație în Coreea de Sud, atrăgând 9 milioane de spectatori.

Queen a adus în discuție momentul când BTS au susținut concertul de pe Stadionul Wembley din Londra, locul unde s-a desfășurat și legendarul concert Live Aid din 1985 al Queen. Atunci trupa BTS a cântat în fața peste 90.000 de fani, în doua zile. “A făcut o impresie puternică asupra Angliei, este foarte mare”, a declarat Brian May, chitaristul trupei Queen, în timpul conferinței de presă, referindu-se la ascensiunea K-pop.

“Este foarte interesant pentru mine să mă întreb cum va evolua deoarece atunci când eram tineri, muzica rock era limbajul copiilor și s-a dezvoltat și toată lumea a crezut că rock and roll-ul se va termina după câțiva ani”, a mai afirmat May.

“Este foarte interesant să observi ce se întâmplă când K-pop crește odată cu generația, va continua el (K-pop-ul – n.r.) să mai fie vocea unei generații?”, a spus el.

Chitaristul a recunoscut, chicotind, că succesul senzațional al „Bohemian Rhapsody” din Coreea de Sud a contribuit la readucerea la viață a trupei din care face parte, vechi de aproape 50 de ani.

“Cu siguranță ne-a adus o nouă generație. Am văzut la aeroport tineri care ne strigau, un lucru pe care nu l-am mai trăit de mult. Ne-a dat din nou viață.”

Anul acesta marchează al 10-lea an trupei Queen cu Adam Lambert, cântărețul american care s-a alăturat trupei în 2011 în încercarea de a completa echipa rămasă fără liderul său, Freddie Mercury, faimosul solist fondator al trupei Queen.

Freddie Mercury este eroul lui Lambert și să îl înlocuiască în formație a fost intimidant la început, a mărturisit Adam Lambert.

“Știam că va fi aproape imposibil să trăiesc la standardele lui. Cu ajutorul lui May și al lui Taylor am aflat repede că în loc să imit sau să copiez ceea ce Freddie a făcut, cheia ca să fac acest lucru să meargă și să îmi păstrez o anumită integritate este să privesc melodiile ca piese muzicale și modalități de comunicare a experiențelor umane”, a arătat Lambert.

Cântărețul a declarat că, odată ce și-a scos din minte comparația cu Freddie, a început să comunice cu publicul. “Există un singur Freddie Mercury și va exista doar un singur Freddie Mercury”, a subliniat cântărețul, adăugând că este o bucurie atât de mare să fie pe scenă și să  îl sărbătorească ca artist.

Roger Taylor, bateristul trupei Queen, a declarat, la rândul său, despre colaborarea formației cu Lambert că aceasta a fost o “descoperire incredibilă”. “Colaborarea cu tânărul muzician este similară, dar și diferită de modul în care a funcționat trupa Queen în formula originală”, a spus Taylor.

Declarația lui Taylor a fost completată de cea a lui Brian May, care a menționat că “în unele moduri, este foarte similar: facem muzică și îi facem pe oameni fericiți”.

“În unele moduri, este diferit deoarece în acele zile făceam furori. (…) În timp ce acum știm exact locul unde ne aflăm. Lucrul frumos este că încă suntem creativi și în continuă evoluție. Adam aduce o interpretare nouă și o viață nouă”, a mai spus Taylor.

După aproape 50 de ani, trupa Queen încă face multe verificări ale sunetului, găsind modalități noi de a se schimba și a evolua în permanență, mai arată agenția Yonhap.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.