thumbs_b_c_3174442d3059ff2642e8a8ee3b0a0a84

Cu doar 8 cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, Coreea de Sud începe o politică de relaxare etapizată a măsurilor de izolare

Scăderea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 i-a dat oareșice încredere Coreei de Sud în ultimele zile. Chiar și așa, autoritățile sud-coreene au rămas vigilente, fapt pentru care au decis să extindă măsurile de distanțare socială cu încă 15 zile, respectiv până pe 4 mai. Cu toate astea, s-au făcut câteva concesii pentru biserici şi activităţil sportive, în condițiile în care țara a înregistrat în ultimele 24 de ore doar opt cazuri noi de coronavirus, acesta fiind cel mai scăzut număr din ultimele două luni, relatează Agerpres.

Măsurile de relaxare despre care v-am vorbit mai sus se rezumă la faptul că bisericile pot să-și redeschidă porțile, iar sporturile precum fotbalul își pot relua activitatea competițională, însă fără spectatori.

“Cel mai sigur este să menţinem distanţarea socială, dar în mod realist nu este uşor. Trebuie să găsim un teren de mijloc”, a declarat prim-ministrul Chung Sye-kyun în cadrul unei întâlniri televizate a oficialilor guvernamentali.

“Dacă putem menține un management stabil al nivelului actual, vom trece la o <<distanţare socială de rutină>> din 6 mai”, a spus Chung.

Turiștii îmbrăcați în costume tradiționale coreene (Hanbokuri) poartă măști de față în timp ce vizitează la palatul Gyeongbokgung din Seul – 30 ianuarie 2020. (Foto: AFP / Jung Yeon-Je)

Autorităţile sanitare sunt și ele optimiste și spun că situația actuală va permite redeschiderea economiei, respectând recomandări zilnice privind dezinfectarea și prevenirea răspândirii virusului în viata de zi cu zi a oamenilor.

Duminică a fost pentru prima dată începând din 18 februarie când Coreea de Sud a raportat sub zece cazuri de noi infecții. Bilanțul total al cazurilor confirmate de coronavirus este de 10,674 .

Dintre noile cazuri, cinci provin de peste hotare, a anunțat Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor (KCDC). Bilanțul total al deceselor este de 236. În ceea ce privește situația persoanelor care s-au vindecat, este vorba despre 8,114 .

Coreea de Sud a reușit în mare parte să țină epidemia sub control și în ultimele zile a raportat doar circa 20 de cazuri de COVID-19.

Deși autorităţile sanitare susțin că trendul este unul pozitiv, acesta îndemnat în continuare la prudentă în privința unor predicții excesiv de optimiste.

“Suntem în continuare în alertă pentru a ne asigura că nu am ratat niciun caz nou de infectare sau pentru scenariul în care virusul ar putea fi transmis de persoane asimptomatice sau infectate ușor”, a declarat în cadrul unui bridging de presă șeful KCDC, Jeong Eun-kyeong.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.