Reges

Nivelul de distanțare socială în zona centrală a Seulului și în provincia Gwangju a crescut la 1,5. CE înseamnă asta și CARE este impactul asupra populației

Guvernul coreean a decis, astăzi, să ridice nivelul de distanțare socială cu o treaptă, respectiv la 1,5 în zona capitalei Seoul și în Gwangju, pe fondul reapariției cazurilor noi de coronavirus, relatează agenția națională de presă Yonhap. Măsura va intra în vigoare începând de joi, 19 noiembrie, în Seul și în provincia Gyeonggi, în timp ce de luni, 23 noiembrie, va fi valabilă și în Incheon, având în vedere apariția unor focare COVID-19 în oraș. Insula Ganghwa din Incheon și provincial Ongjin vor continua să rămână la nivelul 1 de distanțare socială.

Situat la sud-vest de Seul, Gwangju a raportat, astăzi, 18 cazuri noi de infecție cu COVID-19, aceasta fiind a doua cea mai mare cifră înregistrată în decurs de 24 de ore în afara regiunii capitalei sud-coreene, fapt ce a determinat autoritățile să aplice reguli mai stricte începând din 19 noiembrie.

Orașul a înregistrat un număr de cazuri de două cifre pentru prima dată din 8 septembrie, focare de COVID-19 fiind depistate la Spitalul Național Universitar Chonnam, dar și la un bar local. De altfel, încă de duminică, aici au fost înăsprite restricțiile antivirus în cazul afacerilor locale cu care prezintă risc ridicat de infectare, în efortul de a reduce răspândirea coronavirusului.

“Eforturile de combatere a Covid-19 s-au confruntat cu o criză”, a declarat prim-ministrul Chung Sye-kyun (foto) în cadrul unei reuniuni ce a avut loc la complexul guvernamental din Seul. “În ultima săptămână, zona centrală din Seul a avut în medie peste o sută de pacienți pe zi”, a spus el.

Oficialul a atribuit această creștere a numărului de pacienți vârstnici și unei cifre în creștere a transmiterii infecției, care este în prezent la 1,15. Cifra reprezintă numărul de persoane pe care un pacient este susceptibil să le infecteze. Fenomenul s-a petrecut atunci când cazurile de coronavirus din Coreea de Sud au depășit 200 de infectări/zi timp de patru zile consecutiv, cu mici focare de infecție și transmitere comunitară ce au continuat să se răspândească în toată țara.

Aplicarea unor reguli mai stricte vizează, de asemenea, suprimarea răspândirii virusului înainte de examenul național de admitere la universitate  programat pentru data de 3 decembrie, pe care îl vor susține 480.000 de absolvenți.

Examenul de abilitate școlară, cunocut și sub numele de CSAT – mai exact examenul de final de liceu – este cel mai mare eveniment academic anual din Coreea de Sud, iar întreaga țară aproape că se oprește din “mers” pentru desfășurarea fără probleme a examenul. Cu o durată de nouă ore (!!!) este unul dintre cele mai grele teste din lume.

În ziua examenului, instituțiile publice și bursele vor deschide cu o oră mai târziu pentru a reduce congestia din trafic, astfel încât elevii să poată ajunge fără probleme la punctele de testare la timp.

Începând din data de 8 noiembrie, Coreea de Sud a raportat peste 100 de infecții noi zilnic.

Astăzi, s-au înregistrat 230 de astfel de cazuri, 137 dintre ele fiind în Seul și în orașele adiacente, ceea ce a făcut ca numărul total de cazuri să ajungă la 28.998 de la începutul pandemiei și până în prezent. La capitolul decese, țara a raportat un total de 494 de cazuri, potrivit site-ului worldometers.info.

În absența unei singure surse mari de infectare, noi cazuri au fost depistate în mai multe locații și cu divesre ocazii, respective un club de artă – 19 cazuri, o bază sportivă – 18 cazuri și o adunare de persoane passionate de drumeții montane – 14.

În zona mai mare a Seoulului, care include capitala, Incheon-ul și provincia Gyeonggi, s-au depășit 100 de cazuri/zi pentru a cincea zi consecutiv.

Conform datelor de la Agenția Coreeană de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA), zona capitalei a raportat în medie 111,3 pacienți în ultima săptămână, în vreme ce media pentru provincia Gangwon este de 15,3 pacienți.

Țara, care operează în prezent un sistem de reducerea a răspândirii virusului pe cinci niveluri, a păstrat distanțarea socială la nivelul 1, la nivel național.

Nivelul 1 presupune că oamenii trebuie să urmeze liniile directoare de bază, cum ar fi purtarea măștilor, iar adunările de peste 500 de persoane nu sunt recomandate.

La nivelul 1.5, funcționarea facilităților cu utilizare multiplă și cu risc ridicat va fi restricționată, iar limita de prezență în școli este plasată la două treimi din totalul elevilor. De asemenea, adunările religioase sau sportive sunt limitate la 30% din capacitatea maximă a spațiului în care se organizează acestea.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.