Mjk1Y2JkNTYwOTg5NzEzYTcwYWM2MDI4ZA==.thumb

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, familia sa şi oficiali nord-coreeni, vaccinaţi împotriva COVID-19

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost vaccinat pentru coronavirus cu un vaccin experimental dezvoltat de China, a declarat ieri un expert în securitate al SUA, care citează surse de informații japoneze, potrivit Yonhap.

Expertul a mai spus că Kim a primit vaccinul cu puțin timp mai devreme, mai exact în luna noiembrie. „Liderul nord-coreean Kim Jong-un, membrii ai familiei sale și mai mulți oficiali de rang înalt au fost vaccinați pentru coronavirus în ultimele două-trei săptămâni. Acest vaccin a fost furnizat de guvernul chinez”, a spus Harry Kazianias într-un articol publicat de o revistă online, 19FortyFive.

Kazianis este expert în Coreea de Nord și lucrează la Centrul pentru Interes Naţional, un cerc de reflecţie cu sediul la Washington.

Expertul american a citat două surse de informații japoneze neidentificate care, potrivit raportului, au refuzat să identifice care dintre variantele de vaccin experimentale a fost administrată lui Kim și elitei guvernante din nordul comunist.

Cu toate acestea, raportul a menționat că există în prezent trei până la patru vaccinuri dezvoltate în China, în timp ce unul dintre ele se remarcă deoarece „a fost folosit de aproape un milion de persoane în China”.

„Deși în mod clar există o luptă uriașă între cei care dezvoltă vaccinuri împotriva COVID-19 și sunt progrese destul de mari, rămân întrebări cu privire la eficacitatea și siguranța acestor vaccinuri, deoarece nu au fost publicate date de testare de fază a treia asupra vreunui vaccin dezvoltat de companiile chineze până acum “, a spus Kazianis.

Coreea de Nord nu a raportat încă niciun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus. Totuși, un raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății sugerează că această țară ar fi putut avea peste 800 de „cazuri suspectate”.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.