PYH2019012905500031500_P4

Perioada stagiului militar din Coreea de Sud va fi redusă la 18 luni până anul viitor

Ministerul Apărării a declarat, de curând, că va finaliza reducerea perioadei obligatorii de serviciu militar la 18 luni până anul viitor, așa cum era planificat, ca parte a unei serii de proiecte de reformă în curs de desfășurare pentru a face armata o etapă „mai mică și mai puternică “.

În timpul unei reuniuni privind reforma apărării prezidată de ministrul apărării Suh Wook, oficialii au spus că armata este pe cale să reducă perioada de serviciu pentru membrii până la 18 luni până în decembrie 2021, potrivit agenției Yonhap.

Este cunoscut faptul că bărbații sud-coreeni care sunt apți trebuie să efectueze serviciul militar obligatoriu timp de aproximativ doi ani, într-o țară care se confruntă cu Coreea de Nord peste o graniță puternic fortificată.

Alte măsuri de reformă includ creșterea proporției membrilor de gen feminin în cadrul armatei și scăderea numărului de generali cu una până la patru stele.

Numărul membrilor femei din cadrul serviciului militar s-a ridicat la 7,4% în acest an, cu 0,6 procente mai mare decât în ​​anul precedent. Din 76 de poziții generale supuse reducerii, 46 au fost reduse, până acum, a spus ministerul.

Coreea de Sud a reorganizat unități și a dezvoltat arme cu cele mai noi tehnologii pentru a face față unei populații în scădere.


În octombrie, Mo Jong-hwa, șeful agenției de recrutare militară, a declarat că se așteaptă ca țara să se confrunte cu lipsa trupelor începând cu anul 2032.

Ministerul Apărării va continua eforturile pentru a încheia în mod eficient reforma de către actuala administrație”, a declarat ministerul într-un comunicat.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.