AEN20201221002553315_06_i_P4

Guvernul coreean INTERZICE grupurile de 5 sau mai multe persoane în apropierea capitalei Seul, în încercarea de a stopa răspândirea COVID-19

În capitala Seul se vor interzice adunările de 5 sau mai multe persoane pentru a  stopa răspândirea COVID-19.

Grupurile de 5 sau mai multe persoane vor fi interzise în zona și apropierea capitalei Seul, începând miercuri, 23 decembrie, ca o nouă măsură dură de combatere a răspândirii coronavirusului, a declarat luni guvernul coreean potrivit Yonhap.

Guvernele din Seul și din vecinătatea provinciei Gyeonggi și Incheon au anunțat această măsură de restricție strictă a adunăriilor chiar la timp pentru următorul sezon de vârf pentru întrunirile și evenimentele de la sfârșitul anului.

Acest nou ordin de restricție va intra în vigoare marți la miezul nopții și se va încheia pe data de 3 ianuarie 2021.Conform acestui ordin, doar reuniunile a patru sau mai puține persoane sunt permise în zona capitalei, indiferent dacă acestea sunt ținute în interior sau în aer liber.

De fapt, zona capitalei Seul se află, în prezent, sub nivelul 2.5, al doilea cel mai înalt din sistemul național de alertă de distanțare socială pe cinci niveluri, care interzice întâlnirile cu 50 sau mai multe persoane.

Restricționarea adunării a fost introdusă, întrucât se așteaptă ca întrunirile de la sfârșitul anului, evenimentele și călătoriile să crească la nivel național, pe fondul creșterii recente a cazurilor de COVID-19 din țară.

Cel mai recent ordin administrativ, care urmează să fie în vigoare până pe 3 ianuarie, se va aplica tuturor tipurilor de reuniuni private, corporative și familiale, precum și petrecerilor de la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, există și excepții de la această măsură. Mai exact, ceremoniile de nuntă și înmormântare vor fi permise în continuare, având în vedere caracteristicile lor unice, atât timp cât numărul participanților este mai mic de 50.

În cazul în care măsurile vor fi încălcare, atât proprietarii de afaceri, cât și clienții vor fi amendați sau se vor aplica și alte sancțiuni.

Măsura vine ca urmare a faptului că numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere. Coreea de Sud a raportat peste 1.000 de cazuri zilnice confirmate timp de cinci zile consecutive în ultima săptămână, deși numărul a scăzut sub 1.000 luni, aparent din cauza mai puține teste realizate în timpul weekend-ului.

În Seul, numărul infecțiilor noi zilnice a crescut duminică la 473 de cazuri, depășind recordul anterior de 423 stabilit acum doar trei zile. Pe parcursul acestei luni, numărul cazurilor zilnice din raportate în capitală a fluctuat între 213 și 473.

Într-o conferință de presă, primarul interimar din Seul, Seo Jeong-hyup, a cerut insistent cetățenilor să respecte ordinul nou privind adunările.

În legătură cu îngrijorarea din ce în ce mai mare a publicului cu privire la lipsa paturilor de spital din cadrul secției de terapie intensivă, Seo Jeong-hyup a declarat că există doar 4 paturi disponibile pentru pacienții cu coronavirus grav bolnavi începând de luni. Totuși, el a mai menționat că guvernul său face eforturi pentru a crește numărul la 105 până la sfârșitul acestei luni, prin cooperarea cu spitalele generale private.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.