optimize

Compania coreeană Celltrion este pregătită să lanseze TRATAMENTUL pentru COVID-19 curând

Se așteaptă ca cei de la compania Celltrion să-și lanseze tratamentul pentru COVID-19 chiar luna viitoare, crescând speranțele că în acest fel se va putea combate noua tulpină de coronavirus care provoacă frică datorită transmisibilității sale ridicate.

Compania a declarat că a solicitat aprobarea condiționată pentru tratamentul său, CT-P59 la Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor. Aprobarea condiționată este dată unui nou medicament care a terminat studiile clinice de fază 2, dacă nu există alt tratament pentru boală. Dezvoltatorul de medicamente trebuie să continue și să finalizeze studiile clinice complete în același timp, potrivit unui comunicat Korea Times.

CT-P59 reprezintă un tratament anticorp monoclonal anti-COVID-19 ce a fost realizat în colaborare cu Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor.

Potrivit testelor realizate până acum, CT-P59 a scurtat timpul de recuperare al pacienților fără efecte secundare raportate. Compania a mai spus că medicamentul ucide coronavirusul în 4-5 zile, protejând în mod eficient pacienții cu simptome ușoare de a se dezvolta într-un caz sever.

La câteva ore după primirea cererii de la Celltrion, ministerul a declarat că și-a început revizuirea.

La începutul acestei săptămâni, ministerul a declarat că va scurta perioada de revizuire a medicamentelor pentru tratarea COVID-19 de la 180 de zile la 40 de zile. Având în vedere acest lucru, se anticipează că tratamentul va deveni disponibil la sfârșitul lunii ianuarie.

Studiile de fază 2 au fost efectuate pe 327 de pacienți din Coreea, România, Spania și SUA, iar injecțiile finale din cadrul tratamentului au avut loc pe 25 noiembrie. Reprezentanții Celltrion au declarat că au decis să solicite aprobarea internă imediat după studii, deoarece “compania crede că a obținut suficiente dovezi și date pentru a depune spre aprobare.”

Deoarece studiile au fost concepute în coordonare cu ministerul, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Agenția Europeană pentru Medicamente, compania se așteaptă ca procedurile de aprobare de urgență să se desfășoare fără probleme în aceste regiuni. Compania intenționează să solicite autorizația de utilizare de urgență în SUA și Europa, luna viitoare și va lansa în curând studii clinice de fază 3 în 10 țări.

Dacă tratamentul Celltrion obține aprobarea internă, va fi a treia companie din lume care va dezvolta de la zero un tratament COVID-19, după Eli Lilly și Regeneron.

Într-o conferință de presă ținută ieri, vicepreședintele Celltrion, Kee Woo-sung, a declarat că CT-P59 este conceput pentru tratamentul precoce al cazurilor ușoare de COVID-19, iar compania a confirmat că medicamentul este eficient împotriva tuturor variantelor coronavirusului.

În aceste zile, teama asupra apariției noii tulpini COVID-19 a crescut în Coreea. Administrația Centrală pentru Controlul Bolilor a confirmat că o noua tulpină de coronavirus care se răspândește în Marea Britanie a infectat trei coreeni care au intrat în Coreea, pe data de 23 decembrie.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.