Microscopic view of Coronavirus, a pathogen that attacks the respiratory tract. Analysis and test, experimentation. Sars

Autoritățile sud-coreene, în alertă: Noua variantă de COVID-19, confirmată la trei persoane venite din Marea Britanie

De ce se temeau, iată că s-a întâmplat! Autoritățile sanitare din Coreea de Sud au confirmat primele cazuri de infectare cu varianta mai transmisibilă a COVI-19 apărută în Marea Britanie. Vorbim despre trei persoane sosite din Regatul Unit, relatează agenția națională sud-coreeană de presă Yonhap.

Cele trei persoane infectate fac parte din aceeaşi familie, care locuieşte la Londra, şi care a sosit în Coreea de Sud chiar înainte de Crăciun, mai exact pe 22 decembrie.

Sud-coreenii infectați cu noua tulpină a COVID-19 au fost plasate în carantină imediat după ce au fost testate pozitiv.

Un anunț în acest sens a fost făcut de Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA), care a precizat că cetățenii sud-coreeni care au venit din Marea Britanie săptămâna trecută au fost confirmați cu noua tulpină COVID-19.

Separat de aceste cazuri, un bărbat în vârstă, care s-a întors recent din Marea Britanie, a fost testat pozitiv postum pentru COVID-19, iar trei dintre membrii familiei sale au confirmat că au contractat, la rândul lor, infecția.

În prezent, o investigație amănunțită este în plină desfășurare pentru a verifica dacă persoanele mai sus menționate au fost infectate cu noua variantă a coronavirusului sau cu cea inițială.

Coreea de Sud a anunțat recent că va suspenda zborurile din Marea Britanie până la sfârșitul acestui an.

Țara a adăugat, luni, încă 808 de cazuri COVID-19 la bilanțul total, care a ajuns astfel la 58.725 de cazuri și 859 de decese, rămânând însă sub 1.000 de cazuri în 24 de ore pentru a doua zi consecutivă, potrivit KDCA.

Vă reamintim că studiile britanice efectuate până în prezent sugerează că noua tulpină poate fi cu până la 70% mai transmisibilă decât vechea variantă. În plus, se crede că noua variantă a apărut pentru prima dată la mijlocul lunii septembrie la Londra.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.