Untitled

Investiție URIAȘĂ făcută de sud-coreeni: 43,2 miliarde de dolari pentru constucția celui mai mare parc eolian offshore din lume

Cel mai mare parc eolian offshore din lume ar putea fi construit în Coreea de Sud! Vorbim despre o investiție de 48.500 miliarde woni, aproximativ 43,2 miliarde de dolari, iar proiectul ar urma să fie gata până în 2030, ca parte a eforturilor de a accelera o redresare prietenoasă cu mediul în urma pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Proiectul este o componentă majoră a “Noului Pact Verde” iniţiat anul trecut de preşedintele Moon Jae-in pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili ai celei de-a patra mari economii din Asia, dar şi pentru a elimina emisiile de gaze cu efect de seră până la mijlocul acestui secol.

Liderul de la Seul a participat în oraşul de coastă Sinan la ceremonia de semnare pentru noul parc eolian, care va avea o capacitate maximă de 8,2 gigavaţi (GW).

“Cu acest proiect accelerăm tranziţia energetică prietenoasă cu mediul şi ne îndreptăm spre îndeplinirea obiectivelor climatice”, a afirmat preşedintele sud-coreean.

La ceremonie au participat şi şefii companiilor de utilităţi sau de inginerie Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp şi Samkang M&T Co.

Companiile vor furniza finanţare de 47.600 miliarde, iar Guvernul restul de 0,90 miliarde woni. Proiectul va ajuta la crearea a 5.600 de locuri de muncă şi va majora capacitatea instalată de energie eoliană a ţării la 16,5 GW până în 2030, de la 1,67 GW în prezent.

Până acum, cel mai mare parc eolian offshore din lume este proiectul Dogger Bank din largul coastei de nord-est a Angliei, care are o capacitate de 1,12 GW, mai arată sursa citată.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.