Untitled design

Youn Yuh-jung, potențială câștigătoare a unui premiu Oscar pentru rolul din „Minari”

Sursa foto: Korea Herald

Sursă articol

Veterana sud-coreeană a ecranului, Youn Yuh-jung, a devenit un candidat sigur în cursa pentru cea mai bună actriță în rol secundar la ediția 93 a Premiilor Oscar , mulțumită rolului său din filmul “Minari”. Acest lucru este indicat și de rezultatele unui sondaj de specialitate lansat săptămâna aceasta, ce analizează premiile americane.

În filmul dramatic scris și regizat de coreeanul-american Lee Isaac Chung, Youn a jucat rolul lui Soon-ja, bunica ce se mută din Coreea de Sud în America, zona rurală Arkansas, pentru a-și ajuta fiica și familia, străduindu-se să construiască o nouă viață. Ea aduce semințe de minari – de aici și numele filmului -, o legumă apoasă care crește cu ușurință oriunde și are o aroma puternică, ce servește drept metaforă pentru familia de imigranți din prima generație care se luptă să-și împlinească propriul vis american.

Sursa foto: LA Times

Încă de la începutul zilei de votare, actrița în vârstă de 74 de ani a reușit să strângă 4.583 de voturi de la experți, editori și utilizatori de internet, ocupând astfel locul 1 în sondajul Gold Derby’s Oscars și depășind cu mult alte patru nominalizări din categorie.

A urmat Maria Bakalova din „Borat Subsequent Moviefilm” cu 582 de voturi, iar pe locurile rămase s-au clasat Glenn Close din „Hillbilly Elegy”, Olivia Colman din „The Father” și Amanda Seyfried din „Mank”.

Youn a primit, de asemenea, 24 din 27 de voturi de la experți în cinematografie și a obținut toate voturile editorilor și ale utilizatorilor Top 24 și Star 24 ai site-urilor web, care au prezentat predicții exacte pentru premiile Academiei din trecut.

„Șansele ca Youn să obțină un premiu sunt destul de mari în acest moment”, a scris Gold Derby, adăugând faptul că poziția actriței s-a consolidat în ultimele două săptămâni. Aceasta a devenit favorită în urma victoriilor sale recente de la premiile SAG și BAFTA.

Sursa foto: USA Today

Associated Press a afirmat recent că actrița sud-coreeană preia conducerea cursei Oscar. “Este o sarcină dificilă să fii atât elementul comic, cât și inima unui film, dar (Youn) reușește acest lucru fără efort, motiv pentru care trebuie să câștige”.

În cazul în care Youn Yuh-jung ar obține un trofeu Oscar, ar fi prima dată când un actor sud-coreean ar câștiga un astfel de premiu, în istoria cinematografică a țării de 102 ani.

Noi îi ținem pumnii și sperăm să obțină Oscarul bine meritat!

Sursa foto: NME

Anul acesta, ceremonia de decernare a premiilor Oscar va putea fi urmărită și de publicul român prin intermediul platformei VOYO. Transmisiunea directă va începe luni, 26 aprilie, la ora 03:00 (ora României). De asemenea, pe 27 aprilie, de la ora 20:30, ceremonia va putea fi urmărită şi pe Pro Cinema.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.