AEN20210429008800320_02_i_P2

Kiturile de auto-testare COVID-19 vândute în Coreea dau rezultate în 15-30 de minute

Farmaciile din toată Coreea de Sud dispun acum de truse de auto-testare COVID-19, disponibile pentru cumpărare fără prescripție medicală, potrivit unui comunicat Arirang.

Foto: Yonhap

“Am avut o mulțime de apeluri telefonice care ne-au întrebat dacă sunt puse la dispoziție, așa că destul de mulți oameni vor trece pentru a le lua după-amiaza” au spus reprezentații unei astfel de locații.

Acum există trei tipuri de astfel de kituri care au primit acordul condiționat de utilizare de la Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor.

Mai exact există kitul de la compania SD Biosensor care se află la vânzare atât în ​​farmacii, cât și online, începând de joi, 27 aprilie, la aproximativ 14 dolari SUA pentru un pachet care conține două teste. Este distribuit la nivel național de Hanmi Pharmaceuticals, iar instrucțiunile de utilizare sunt simple.

„Mai întâi, introduceți tamponul la aproximativ 1 centimetru și jumătate în nas și tamponați nările de 10 ori fiecare.Apoi așezați proba în tubul de soluție și rotiți-o de 10 ori.Apoi, închideți tubul cu capacul duzei și în cele din urmă strângeți patru picături din eșantion în deschiderea circulară de pe dispozitiv. În 15 până la 30 de minute mai târziu, vor apărea una sau două linii: una înseamnă negativ și două linii indică un rezultat pozitiv” au explicat reprezentanții SD Biosensor.

Trebuie menționat faptul că rezultatele nu sunt întotdeauna corecte, în special pentru persoanele asimptomatice, ceea ce înseamnă că este posibil să se obțină  la final și un fals negativ.

În cazul în care apare un test pozitiv, persoanele care au făcut testul trebuie să viziteze centrele de screening și să facă un test PCR.

Autoritățile din domeniul sănătății spun că aceste kituri ar trebui folosite doar ca metodă suplimentară de diagnostic pentru cei cu simptome respiratorii care nu pot obține un test PCR adecvat. Însă Coreea încearcă să le folosească pe scară largă, în contextul în care infecțiile cu cluster apar încă la nivel național.

Mai există kitul dezvoltat de cei de la Humasis, care se va găsi la vânzare la magazinele de cartier din toată țara începând de vineri, 7 mai.

Între timp, Oficiul Metropolitan pentru Educație din Seul intenționează să introducă truse de auto-testare în școlile cu echipe sportive sau cu cămine care au peste 100 de studenți.

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.