PYH2021051014610032500_P4

Trupele militare din Coreea de Sud vor finaliza vaccinarea cu prima doză a celor peste 30 de ani săptămâna aceasta

Se așteaptă ca armata să încheie administrarea primelor doze  de vaccin  împotriva coronavirusului  membrilor serviciilor cu vârsta de peste 30 de ani în această săptămână, a declarat marți, 11 mai,  ministerul Apărării, potrivit Yonhap. 

Începând de luni, 93% din aproximativ 114.000 de membri ai serviciului, care sunt eligibili pentru prima rundă de vaccinare și au fost de acord să o realizeze au primit primele doze ale vaccinului produs de  AstraZeneca,  de când campania a început la sfârșitul lunii trecute, potrivit informațiilor oferite de  minister.

“Administrarea vaccinului va fi finalizată în această săptămână”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Boo Seung-chan, în timpul unei conferințe de presă  care are loc în mod regulat, adăugând că nu au fost raportate încă efecte secundare grave. Administrarea celei de a doua doze va începe în jurul lunii iulie, potrivit oficialilor.

În același timp, ministerul Apărării este în discuțiicu autoritățile sanitare pentru a inocula aproximativ 450.000 de soldați în vârstă de 30 de ani sau mai puțin cu vaccinuri Pfizer începând de luna viitoare.

Soldiers arrive at Seoul Station on May 10, 2021. (Yonhap)

  Sursa foto: Yonhap

Pe fondul rapoartelor despre infecția cu virus în rândul soldaților care au fost complet vaccinați, Boo a declarat că armata gestionează astfel de cazuri de „descoperire” în conformitate cu îndrumările autorităților sanitare.

Duminică, un membru al Augmentation Korean to the U.S. Army (KATUSA) a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus după ce a  fost vaccinat cu  serul dezvoltat de  Johnson & Johnson (J&J), marcând al doilea caz de descoperire cunoscut în rândul membrilor serviciului.

De asemenea, un alt soldat KATUSA a fost diagnosticat cu COVID-19 luna trecută după ce a primit vaccinul cu doză unică J&J.

Marți, 11 mai,  ministerul a declarat că doi soldați ai armatei au dat rezultate pozitive pentru virus, ridicând numărul total de infecții raportate în rândul trupelor militare la 839.

Un soldat stabilit în Yanggu, la aproximativ 175 de kilometri nord-est de Seul, a fost confirmat că a contractat COVID-19 în timp ce era departe de baza sa în vacanță, iar un ofițer din Goyang, la nord de capitală, a fost găsit infectat cu COVID-19  după ce a început să dezvolte  simptome.

La nivel național, Coreea de Sud a raportat încă 511 cazuri COVID-19 marți, ducând numărul total de cazuri la 128.283.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.