covid-19-5823211_1280

Vaccinul Moderna anti-COVID-19 prezintă o eficacitate de 94%. Serul este eligibil pentru a fi aprobat, spun experții

Un grup de experți sud-coreeni a declarat, ieri, că vaccinul anti-COVID produs de către compania farmaceutică americană Moderna Inc. a demonstrat o rată de eficacitate de peste 94% și este eligibil pentru a fi utilizat, relatează agenția națională de presă Yonhap.

Potrivit Ministerului Siguranței Alimentelor și Medicamentelor, Consiliul consultativ format din experți externi și-a anunțat, astfel, revizuirea cu privire la eficacitatea și siguranța vaccinului Moderna. Revizuirea comisiei este prima etapă din cele trei evaluări separate independente înainte ca ministerul să dea aprobarea finală utilizării serului produs de compania americană.

Grupul de experți susține că vaccinarea cu cele două  doze ale Moderna a demonstrat o rată de eficacitate în rândul tuturor adulților cărora le-a fost inoculat serul. Evaluarea a fost făcută pe baza analizei studiile clinice făcute pe un eșantion de 28.207 de participanți vaccinați cu Moderna.

Datele au arătat că vaccinul a avut o eficacitate de 94,1% în prevenirea COVID-19 și mai mult de 86% în cazul celor persoanelor generale, respectiv fără să țină contă de vârstă sau de bolile preexistente.

Au fost raportate reacții ușoare la unii dintre beneficiarii vaccinului, dar simptomele au dispărut într-una sau două zile, mai arată experții sud-coreeni.

Guvernul de la Seul a semnat un contract cu Moderna în vederea achiziționării de vaccinuri pentru 20 de milioane de persoane, o parte din doze fiind programate să sosească chiar înainte de luna iunie.

Dacă va fi aprobat, serul de la Moderna va fi al patrulea vaccin utilizat în Coreea de Sud, după vaccinurile de la AstraZeneca, Pfizer și Johnson & Johnson (J&J).




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.