optimize

România va trimite 1,5 milioane de doze de vaccin COVID-19 în Coreea de Sud

Coreea de Sud a declarat miercuri, 1 septembrie, că 1,5 milioane de doze de vaccin COVID-19 vor veni din România începând de săptămâna aceasta ca parte a unui acord de cooperare în domeniul vaccinului cu țara est-europeană.

Se pare că primul transport conține  526.500 de doze de vaccin  Pfizer va sosi joi, 2 septembrie, urmat de alte doze rămase de Pfizer și 450.000 de la Moderna pe 8 septembrie, potrivit autorităților sanitare, informează Yonhap. 

Foto: gettyimagesbank/ KoreaTimes

Guvernul coreean a cumpărat dozele de Pfizer din România, iar  cele de la Moderna vor fi furnizate în schimbul consumabilelor medicale care au venit din Coreea în sprijinul unităților medicale românești la începutul pandemiei. 

“Cooperarea în privința vaccinului face parte din eforturile de stimulare a solidarității globale și a eficienței în combaterea pandemiei”, au declarat autoritățile sanitare coreene.

Vaccinurile din România vor fi folosite pentru imunizarea  persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.

Vreau să vă zic că în prezent, Coreea de Sud intensifică ritmul de vaccinare ajungând la imunizarea grupurilor de vârstă, în încercarea de a oferi cel puțin o doză la 70% din populația țării de 52 de milioane, înainte de una dintre cele mai importante perioade din an, vacanța Chuseok stabilită pentru 20-22 septembrie.Pfiser

Se așteaptă ca vaccinurile din România să ușureze lipsa de vaccinuri COVID-19 care a fost provocată de criza de aprovizionare a  vaccinurilor  fabricate de Moderna. Luna trecută, producătorul american de vaccinuri a declarat că va putea furniza doar mai puțin de jumătate din dozele planificate de 8,5 milioane pentru luna august.

După protestul de la Seul, Moderna a declarat că intenționează să ofere Coreei de Sud 7 milioane de vaccinuri până la  data de 5 septembrie, dar incertitudinea cu privire la aprovizionarea cu vaccin persistă.

Un total de 29,27 milioane de persoane, sau 57% din populație, au primit primele vaccinuri, iar 15,74 milioane de persoane, sau 30,7%, au fost complet vaccinate până în acest moment.  




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.