PYH2021090805190001301_P4

Peste 2.000 de cazuri noi COVID-19 în Coreea de Sud. Autoritățile sunt în alertă

Noile cazuri de coronavirus din Coreea de Sud au crescut din nou la peste 2.000 într-o săptămână, potrivit raportării de  miercuri, în timp ce autoritățile intensifică eforturile de vaccinare pentru a reduce pandemia. De fapt, țară a adăugat încă 2.050 de cazuri COVID-19, inclusiv 2.014 infecții locale, crescând  astfel numărul total de cazuri la 265.423, potrivit Agenției Coreene de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA).

Foto: Yonhap

Numărul infecțiilor COVID-19 a crescut de la 1.597 de cazuri noi raportate marți, 1.375 luni și 1.490 duminică, când cazurile noi sunt de obicei, mai mici decât alte zile săptămânale din cauza testelor mai puține care se realizează  în weekend. Autoritățile au raportat  încă patru decese din cauza COVID-19, ridicând numărul de morți la 2.334, potrivit Yonhap.

Începând cu ora 18:00 miercuri, autoritățile sanitare și guvernele locale au raportat încă 1.662 de cazuri, în creștere cu 34 față de aceeași oră  comparativ cu ziua anterioară. Cazurile noi zilnice sunt numărate până la miezul nopții și anunțate în dimineața următoare. Autoritățile sanitare și-au exprimat îngrijorarea cu privire la reapariția virusului în zona metropolitană  Seul, care s-ar putea răspândi în întreaga țară atunci când oamenii călătoresc în timpul vacanței de  Chuseok, stabilită pentru 20-22 septembrie.

Dintre cazurile transmise local, 77,3 % provin din zona capitalei  Seoul,  cea care găzduiește jumătate din populația națiunii.

“Zona metropolitană  Seul înregistrează un număr tot mai mare de cazuri noi, precum și tot mai multă mișcare”, a declarat Park Hyang, un înalt funcționar în domeniul sănătății, în timpul unei conferințe de presă. „Sunt văzuți ca un semn foarte periculos”.

Înainte de sărbătoare, autoritățile au decis să extindă măsurile actuale de distanțare – nivelul 4, în zona din apropierea  Seoulului. Acesta este cel mai înalt  nivel din sistemul cu patru niveluri aplicat în Coreea. În alte regiuni se aplică măsurile de restricție de nivelul 3 pentru încă 4 săptămâni până pe data de 3 octombrie. În ciuda îngrijorărilor apărute, unele restricții au fost ușurate pentru a da libertate persoanelor vaccinate și pentru a permite mai multor studenți să urmeze cursuri în format fizic pentru a atenua impactul pandemiei prelungite asupra economiei locale.

“Numărul de noi pacienți a crescut și a coborât de la începutul celui de-al patrulea val al pandemiei în iulie, dar trebuie să fim mai precauți pe măsură ce sunt adoptate noi măsuri de distanțare”, a declarat vice-ministrul sănătății Kang Do-tae în timpul unei întâlniri de discuții despre pandemia COVID-1. „Următoarele patru săptămâni vor fi critice”.

Ca răspuns la îngrijorarea crescută privind durata  pandemiei și la daunele cu care se confruntă proprietarii de întreprinderi mici, autoritățile au spus că vor lua în considerare o nouă schemă de răspuns COVID-19 dacă infecțiile rămân la niveluri controlabile după vacanța de Chuseok, pentru a ajuta la readucerea vieții  oamenilor la normal.

Oficialii au spus că guvernul ar putea să ia în considerare relaxarea treptată a măsurilor de distanțare începând din noiembrie, când majoritatea coreenilro vor fi  vaccinați împotriva COVID-19.

Un total de 3,13 milioane de persoane, sau 61 % din populația țării de 52 de milioane de oameni, au fost imunizate cu prima doză de vaccin COVID-19, iar 18,8 milioane de persoane sau 36 %, au acum schema completă, a spus KDCA.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.