906d5c738ea941579fc0089252d0d42e

4 locuri care oferă o priveliște nocturnă minunată în Seul

Seul, capitala aglomerată a Coreei de Sud, a fost mai liniștită ca niciodată după ora 18:00 în aceste zile, ca urmare a restricțiilor de noapte implementate de  guvernul coreean  pentru  restaurante și cafenele ca parte a regulilor sporite de distanțare socială pe fondul infecțiilor  COVID-19 care au continuat să crească.

Într-un moment în care tuturor persoanelor li se solicită să se abțină pe cât se poate de la întâlnirea cu alți oamenii după serviciu,  platforma Hotels Combined  recomandă 4 locuri care sunt ideale pentru ca oamenii să se poată bucura de priveliștea de noapte din Seul. Acest mod de a petrece timpul ajuta oamenii să-și amelioreze stresul pe care îl resimt în această perioadă. Locurile recomandate vor fi detaliate chiar mai jos, fără a avea o ordine anume.

1.Seoullo 7017     

 Seoullo 7017 / Courtesy of HotelsCombined

Foto : KoreaTimes

                                

Seoullo 7017, situat lângă stația de metrou Seul, a fost inițial pasaj care a fost recondiționat și transformat în  parc.

Acest pasaj pentru vehicule folosit pentru a simboliza imaginea Seulului în anii 1970, dar a fost închis de autorități  din motive de siguranță în anii 2000. Ulterior, el a  “renăscut”  după renovarea ca o pasarelă pietonală  care s-a realizat în anul 2017. În prezent servește ca zonă de odihnă pentru lucrătorii din birouri și rezidenții din apropiere.

În plus, într-o secțiune din Seoullo 7017, vizitatorii se pot admira o expoziție cu diferite plante acvatice greu de întâlnit în fiecare zi, cum ar fi nymphoides indica.

Seoullo 7017 este un loc unde oamenii pot vedea cea mai frumoasă priveliște nocturnă a Seulului, deoarece se află în inima capitalei. Oferă o panoramă minunată, lumini colorate și o imagine cu gara veche Seul și Namdaemun înconjurată de clădiri mari, moderne, o  combinție  interesantă a istoriei acestei țări.

Să privești  mașinile care circulă sub Seoullo 7017  este o experiență în sine  care se adaugă la imaginea  splendoarii orașului plin de viață.

2. Parcul Naksan / Naksan Park

 Seoullo 7017 / Courtesy of HotelsCombined

Foto: KoreaTimes

 

Parcul Naksan reprezintă un loc minunat pentru a vedea zidul vechi al orașului din epoca Regatului Joseon (1392-1910) și pentru a  admira priveliștea orașului luminat pe timp de noapte.

În special, Zidul orașului  vechi Hanyang (denumirea pe care capitala o avea în epoca Joseon), marca/emblema  comercială a parcului Naksan, oferă o senzație nostalgică cumva, ca si cum ai privi spre lunga istorie a capitalei  Seul.

Oamenii  care vin aici se pot bucura și de vizitarea obiectivelor turistice în timp ce se plimbă în Parcul Naksan, deoarece drumurile sale fac legătura cu Satul Mural Ihwa și Daehangno, un cartier artistic din Seul.

Când soarele apune, luminile blânde ale cetății și vederea nocturnă a orașului creează un peisaj  de-a dreptul romantic. Chiar și în mijlocul capitalei aglomerate și complexe, Parcul Naksan este un loc bun  în care oamenii se pot  calma și își pot relaxa mintea după o zi sau o perioadă stresantă.

 

3. Muzeul Național al Coreei/National Museum of Korea

 Seoullo 7017 / Courtesy of HotelsCombined

Foto: KoreaTimes

 

Muzeul Național al Coreei are un aspect magnific  și găzduiește peste 300.000 de bunuri culturale.

Este important de știut că oamenii pot vedea muzeul în mod gratuit, cu excepția expozițiilor speciale  care sunt plătite.

Galeria digitală imersivă din cadrul acestui muzeu, care are o dimensiune copleșitoare, le permite oamenilor să urmărească conținut legat de moștenirea culturală a Coreei și să experimenteze realitatea virtuală (VR), acest lucru se poate face  numai după rezervarea prealabilă.

Muzeul este, de asemenea, renumit pentru pădurile sale mari, grădinile și cascadele, făcându-l un loc minunat și numai bun pentru a face o plimbare.

Iazul Oglindă/ Mirror Pond, un iaz oval cu un diametru maxim de 120 de metri și Cheongjajeong – un pavilion celadon care a fost ridicat în mijlocul iazului în 2009 – sunt obiective semnificative deoarece sunt construite în conformitate cu principiile grădinăritului tradițional în stil  coreean.

De asemenea, dacă oamenii urcă scările Open Plaza,  care reprezintă intrarea principală a muzeului, se pot bucura de o vedere de noapte spectaculoasă învăluită de luminile capitalei. Să nu uităm de faptul că  există o zonă foto celebră cu Turnul Seoul N în fundal în acest loc superb.

 

4.Parcul Botanic Seul /Seoul Botanic Park

 Seoullo 7017 / Courtesy of HotelsCombined

Foto: KoreaTimes

 

Situat la o distanță de 5 minute de stația  Magongnaru, Parcul Botanic din Seul este primul parc botanic din Coreea de Sud care combină 2 elemente,  grădini botanice și un parc.

Totodată, Parcul Botanic din Seul este renumit pentru dimensiunea sa uriașă – de 70 de ori mai mare decât un teren de fotbal normal.

Oamenii  care vin aici pot vedea plante din 12 țări diferite din întreaga lume care s-au dezvoltat în funcție de climat. În special, grădina tematică oferă vizitatorilor o șansă de a vedea diverse tendințe legate de grădinăritul tradițională coreean.

Parcul este, de asemenea, renumit pentru priveliștea pe care o oferă pe timp  de noapte. După apusul soarelui, sera parcului este iluminată cu 256 de lumini LED diferite, oferind un spectacol tip curcubeu.

De asemenea, există un traseu în jurul lacului parcului este, de asemenea, luminat noaptea, ceea ce îl face ideal pentru plimbări într-o atmosferă misterioasă.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.