Capture

Descoperiți preparatele specifice Chuseok!

Chuseok, ziua coreeană a recunoștinței, este prilejul potrivit de a împărtăși comorile Coreei. Sărbătoarea are loc toamna și este în mod firesc sărbătoarea care celebrează recoltarea unei multitudini de roade. La sosirea Chuseok, familiile se adună pentru a face songpyeon (prăjituri de orez în formă de jumătate de lună) și a sărbători cu japchae (tăiței cu legume) și alte feluri de mâncare reprezentative tradiționale coreene. Pentru a sărbători Chuseok ca un coreean, puteți încerca să gătiți chiar voi unul dintre aceste șase preparate coreene simbolice. Experimentați Chuseok acasă gătind minunatele delicii și împărțindu-le cu familia!

A. Prăjituri de orez gumate și aromate – Songpyeon

 

Songpyeon este unul dintre preparatele esențiale care apar la fiecare adunare Chuseok. Songpyeon este un tip de prăjitură de orez, făcută din aluat de orez umplut cu fasole, zahăr sau alte ingrediente nutritive, care este apoi pus la aburi. Prăjiturile de orez își primesc numele și aroma specifică datorită faptului că sunt aburite pe un pat de ace de pin („song” înseamnă pin în coreeană). Forma și umplutura songpyeon variază în funcție de regiune, dar cele mai frecvente sunt micuțe și au forma unei jumătăți de lună.

Mod de preparare 

1. Se amestecă apă fierbinte cu făină de orez non-glutinoasă pentru a face aluatul.

2. Modelați aluatul în forme mici rotunde cu o gaură în mijloc. Umpleți adâncitura cu ingredientul dorit, apoi împăturiți în jumătate aluatul și sigilați marginile.

3. Pentru a crea formele de jumătate de lună, începeți prin a forma câte un bloc. Apăsați marginile superioare cu degetul arătător și degetul mare pentru a crea forma de jumătate de lună.

4. Așezați un strat de ace de pin pe fundul oalei și puneți deasupra micile songpyeon. Aburiți la foc mare.

B. Jeon – savoare intensă

O varietate de jeon (clătite coreene) poate fi savurată în timpul sărbătorilor din Coreea. Jeon se realizează acoperind ingredientul ales cu un aluat ușor de făină și apoi prăjindu-l într-o tigaie cu puțin ulei. Ingredientul folosit va schimba complet gustul. Jeon poate fi realizat fie cu un singur ingredient, cum ar fi dongtae jeon (clătite cu polac) și hobak jeon (dovlecei de vară prăjiți în aluat), sau un amestec de două până la trei ingrediente, cum ar fi haemul pajeon (clătite cu fructe de mare și ceapă verde) și kimchi jeon (clătite cu kimchi).

Mod de preparare 

1. Curățați bine ceapa verde și apoi tăiați-o în bucățele de aproximativ 10 centimetri.
2. Se amestecă oul, apa și făina pentru a face aluatul.
3. După ce aluatul este complet, adăugați ingredientele (arpagic, morcov, creveți, calmar etc.) și amestecați bine.
4. Se toarnă amestecul de clătite într-o tigaie cu ulei și se prăjește până când marginile se rumenesc. Întoarceți și repetați pe cealaltă parte.

C. Japchae – armonia dintre carne, legume și tăiței 

Japchae este încă un fel de mâncare care este adesea prezent în zilele festive din Coreea. Japchae este un cuvânt compus din cuvintele coreene „jap” care înseamnă amestec și „chae”, din „chaeso” care înseamnă legume. Japchae se prepară în general prin amestecarea diferitelor legume împreună cu carne și tăiței de sticlă. Japchae poate părea un fel de mâncare relativ ușor de gătit, dar necesită multă muncă. Fiecare dintre ingredientele vegetale trebuie tăiate felii în bucăți mici și fierte separat înainte de a fi prăjite împreună pentru ultima dată. Este un proces îndelungat, dar armonia aromelor merită.

Mod de preparare

1. Gătiți tăițeii de sticlă în apă clocotită timp de aproximativ 8 minute.
2. Clătiți tăițeii de sticlă în apă rece.
3. Tăiați și prăjiți separat carnea și ingredientele vegetale.
4. Se amestecă tăițeii de sticlă clătiți cu sos și se fierb la foc mic. Luați de pe foc după ce tăițeii au absorbit sosul.
5. Amestecați tăițeii cu legumele prăjite pentru a finaliza.

D. Bibimbap – un preparat bogat în nutrienți 

Bibimbap este probabil cea mai cunoscută mâncare coreeană pentru străini. Vasul este atrăgător din punct de vedere vizual, datorită utilizării ingredientelor așezate în spectrul tradițional de culori coreean (alb, galben, verde, roșu și negru). Deoarece preparatul conține o varietate de legume, este o alegere excelentă pentru cei ce țin la sănătatea lor.

Mod de preparare 

1. Feliați legumele în bucăți micuțe. De asemenea, fierbeți mugurii de fasole.
2. Se amestecă legumele, în ordinea ingredientelor mai deschise la culoare, până la cele mai închise. Puteți alege, de asemenea, să rumeniți niște carne sau să pregătiți ouă prăjite feliate subțire pentru garnitură în acest moment.
3. După ce prăjiți legumele, prăjiți și un ou.
4. Aranjați îngrijit ingredientele într-un castron plin cu orez.

E. Bulgogi – Preferatul turiștilor 

Bulgogi este un fel de mâncare iubit atât de coreeni, cât și de străini. Acest preparat ce conține carne feliată subțire și legume amestecate într-o marinată dulce este alegerea perfectă pentru persoanele care nu se pot descurca cu mâncărurile picante. Este excelent atât în gust, cât și în nutriție, deoarece constă într-o combinație fericită de legume proaspete, cum ar fi ceapa verde feliată subțire.

Mod de preparare 

1. Tăiați legumele (morcovii, ceapa verde etc.) și carnea în bucăți mici.
2. Pregătiți carnea într-o marinată formată din apă, sos de soia, usturoi, pere (se pot înlocui cu ananas), ulei de susan și zahăr.
3. Gătiți carnea și legumele marinate într-o tigaie la foc mediu.

F. Kimchi – vedeta Coreei de Sud 

Kimchi este cea mai faimoasă mâncare tradițională coreeană și un preparat simbolic ce reprezintă bine Coreea, deoarece însoțește aproape fiecare masă servită în țară. În funcție de ingredientele și metodele utilizate pentru a face kimchi, precum și de timpul de fermentare utilizat, fiecare tip de kimchi are propriul său gust. Kimchi are în general o anumită claritate a gustului, care în cele din urmă se transformă într-o aromă mai profundă.

Mod de preparare

1. Pregătiți o varză sărată, ridiche și ingrediente de condimentare (pudră de chili roșu coreean, sos de hamsie fermentat, creveți sărați, ghimbir, usturoi, amidon de orez lipicios, pudră de hamsie și extract de prune).
2. Se amestecă ridichea și ingredientele de condimentare împreună. Adăugați mai multă pulbere de chili roșu coreean pentru o culoare roșie mai profundă, în funcție de preferință.
3. Țineți varza la un unghi de 45 de grade și întindeți frunzele de varză una câte una. Începând de la mijloc, acoperiți fiecare frunză și umpleți spațiul cu condimente. Repetați până ajungeți la stratul exterior.

Așadar, ce preparat vă face cu ochiul?




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.