optimize

Filmul în care joacă Bae Doona, “Next Sohee”, invitat în secțiunea Săptămâna Criticii de la Festivalul de Film de la Cannes 2022

Viitoarea peliculă dramă polițistă „Next Sohee”, cu Bae Doo-na și regizată de Jung July, a fost aleasă ca film de închidere al Festivalului Internațional de Film de la Cannes, din secțiunea laterală paralelă, numită – Săptămâna Criticii, potrivit  unui comunicat al casei de producție Twinplus Partners, preluat de KoreaTimes.

Secțiuniunea specială  – Săptămâna Criticii, care a fost introdus în 1962, este dedicată filmelor și regizorilor din întreaga lume.  În decursul timpului și până la acest moment, au fost invitate un total de 11 filme coreene, inclusiv „Christmas in August” (1998) în regia lui  Hur Jin-ho, „Happy End” al lui Jung Ji-woo (1999) și „Coin Locker Girl” (2015) realizat de  Han Jun-hee.

„Next Sohee” este cel de-al doilea film al regizoarei Jung, după drama polițistă din 2014 „The Girl at My Door”, care a fost invitată la selecțiunea „Un Certain Regard” a celei de-a 67-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes din acel an.

Acest film se învârte în jurul lui Sohee (rolul lui Kim Si-eun), o elevă de liceu care începe să se antreneze pentru un post subcontractat la un call center. Sohee nu poate suporta cultura de lucru extrem de stresantă, iar un incident misterios duce la moartea ei.  O vom descoperi și pe detectivul Oh Yu-jin (rolul interpretat de Bae Doo-na) care la un moment dat începe să investigheze moartea lui Sohee.

Bae Doo Na Finished Filming Her New Movie 'The Next Sohee' - ZAPZEE

Foto: ZAPZEE

Acest film marchează o reuniune pentru regizorul Jung și actrița Bae Doon-na, este cunoscut faptul că cei doi au mai colaborat anterior și la  la filmul „A Girl at My Door”.

„Sunt recunoscător că putem prezenta filmul într-o zi strălucitoare de primăvară. Toată distribuția și echipa au muncit din greu iarna trecută și prin aceasta îi prezint cu mândrie pe actorii noștri asemănători cu bijuteriile nestemate publicului din întreaga lume”, a spus d-na Jung.

Legat  viitorul saău proiect și invitația la festival, actrița Bae D00-na a spus: „Din momentul în care am citit pentru prima dată scenariul „Next Sohee”, am fost convins că va rezona cu publicul internațional. Sunt foarte fericit că filmul nostru va avea premiera într-un loc atât de onorabil. Îmi place acest film, atât de mult pe cât o iubesc pe regizoarea Jung. Aș dori să o felicit pentru că filmul  va avea premiera în timpul Săptămânii Criticii de la Cannes”.

Trebuie să mai remarc un lucru foarte important și anume faptul că actrița Bae Doo-na a fost invitată la Cannes cu două filme în acest an, printre care se află și „Broker” al lui Hirokazu Kore-eda, care va concura pentru Palme d’Or la Cannes din acest an, care va avea loc între 17 și 28 mai.

Între timp, Huh Moon-young, directorul Festivalului Internațional de Film de la Busan (BIFF), a fost numit ca jurat pentru Săptămâna Criticii din acest an. În 2011, autorul de film Lee Chang-dong a condus juriul Săptămânii Criticii. În acest fel, Huh se va alătura altor patru judecători, inclusiv regizorul tunisian Kaouther Ben Hania, pentru a selecta câștigătorii la patru categorii din cadrul festivalului

Huh  Moon-young este critic de film și până de curând a fost directorul de programe al Centrului de Cinematografie  din Busan. El a fost anterior programator de cinema coreean la BIFF timp de cinci ani din 2002, după ce și-a construit cariera de jurnalism la revista de film Cine21.

Next Sohee (Korean Movie, 2022, 다음 소희) @ HanCinema

Foto: HanCinema

Pe mine astfel de vești mă bucură foarte foarte mult,  și sper că filmele coreene prezente în acest an la Festivalul Internațional de la Cannes să facă o impresie bună și chiar să câștige și câteva premii dacă se poate.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.