Kang_Soo-Yeon-BIFF

Doliu la Seul! S-a stins din viață actrița Kang Soo-youn, premiată la Festivalul de Film de la Veneția

Kang Soo-youn ( 강수연), prima actriţă din Coreea de Sud care a obţinut premiul pentru interpretare la unul dintre cele mai mari festivaluri cinematografice internaţionale, și aici vorbim despre Festivalul de Film de la Veneția, s-a stins din viaţă la 55 de ani în urma unei hemoragii cerebrale, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Actriţa a decedat, pe 7 mai, la un spital din Seul, în urma hemoragiei cerebrale suferite cu două zile înainte, respectiv pe 5 mai, potrivit unui comunicat remis chiar de familia sa.

Născută la Seul, în anul 1966, Kang Soo-youn a debutat la vârsta de 4 ani în filme pentru copii şi a avut o carieră prolifică în televiziune şi pe marile ecrane.

La 21 de ani a interpretat rolul lui Ok-nyeo, o tânără căreia un nobil îi cere să devină mamă-surogat pentru a putea avea un moştenitor, în filmul “The Surrogate Woman” (“Ssibaji”), al reputatului regizor Im Kwon-taek.

A fost recompensată pentru acest rol cu premiul pentru ca mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, devenind astfel prima artistă din Coreea de Sud premiată la unul dintre la unul dintre cele mai mari festivaluri cinematografice internaţionale.

Doi ani mai târziu actrița a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova, pentru interpretarea sa din filmul “Come, come, come upwards” (1989), tot în regia lui Im Kwon-taek.

În anii ’90 a jucat în multe filme de succes din ţara sa precum “Gyeongmajang ganeun gil” (1991), sau “Chunyudleui jeonyuksiksah”, (1998).

Toate aceste producţii au transformat-o într-o punct de reper al filmelor sociale, care prezintă femeile oprimate de societatea patriarhală sud-coreeană.

Între anii 2015 şi 2017, Kang a fost aleasă codirector executiv al Festivalului Internaţional de Film de la Busan, cel mai mare festival cinematografic asiatic.

Deși a apărut mai rar în producţii în ultimul deceniu, actriţa urma să fie văzută anul acesta în “Jung-E”, un film de science-fiction al regizorului Yeon Sang-ho, care urmează să fie difuzat pe platforma Netflix.

În cariera ei glorioasă, actrița a făcut parte din multe filme de succes, printre care amintim de celebrele „The Road To Race Track”, „Blue in You”, „Girl’s Night Out”, „Go Alone Like Musso’s Horn”.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.