Untitled

Avionul sud-coreean de vânătoare KF-21 a atins viteze supersonice

Un prototip al avionului de vânătoare KF-21, proiectat şi produs în Coreea de Sud, a atins marţi viteze supersonice, a anunţat agenţia de achiziţii militare de la Seul, citată de Yonhap și preluată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, primul prototip al avionului a decolat de la baza din Sacheon a celei de-a 3-a escadrile de instruire a forţelor aeriene sud-coreene, la circa 300 km la sud de Seul, şi a atins viteza Mach 1 (1224 km/h) la altitudinea de 40.000 de picioare (circa 12.200 m), la ora locală 15.15, deasupra apelor teritoriale din sud.

KF-21 a efectuat primul zbor în iulie anul trecut.

Capacitatea de zbor supersonic este o parte importantă a eforturilor de dezvoltare coordonate de producătorul Korea Aerospace Industries, deoarece confirmă că funcţiile vitale, inclusiv avionica, sunt asigurate corespunzător indiferent de viteza de zbor.

Proiectul KF-21, lansat în 2015, în valoare de 8.800 de miliarde de won (aproximativ 7,09 miliarde de dolari), are ca obiectiv dezvoltarea avionului de luptă din generaţia 4.5, pentru a înlocui flota aeriană învechită de avioane cu reacţie F-4 şi F-5, care trebuie scoase din uz după decenii de serviciu, mai arată sursa citată. 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.