3d040ea096fc4f5b99ebde3f5d1946bc

Proiect de viitor pentru Han River-Seoul, Korea

Sursa: The Korea Times

Este o viziune concepută de Seoul Metropolitan Government ce poartă numele de “Art Pier”

Râul Han nu este cunoscut doar pentru priveliștea excepțională, ci și pentru momentele celor ce doresc sa aibă parte de o pauză din viața lor aglomerată de oraș.

În urmă cu câteva zile, guvernul metropolitan din Seul a prezentat implementarea unor planuri în privința construirii unei piscine plutitoare, cât și a unor obiective – port pe malul râului Han, mai precis, în Incheon. Seoul urmărește, de asemenea, să creeze mai multe facilități de andocare pentru bărcile de agrement.

În timpului călătoriei sale în Danemarca, primarul Seulului, Oh Se-hoon ( 오세훈 ) declară că ideea acestui proiect a fost inspirată chiar de “Habour Bath”, o piscină publică plutitoare din Copenhaga, capitala daneză.

Autoritățile orașului Seul au explicat că acest tip de piscină din Copenhaga a avut un rol vizibil în transformarea portului industrial într-un centru cultural, dar și un reper turistic, vizitat de aproximativ 300.000 de oameni pe an.

Proiectul-complex este denumit provizoriu “Art Pier” și are în vedere dotarea acestuia cu diferite activități pe tot parcursul anului precum zone de divertisment: artistice, culturale, sporturi nautice. Zona de înot în aer liber va avea și o piscină de antrenament (25 de metri), una separată pentru copii, cât și bazine cu apă caldă.

Seul prevede ca proiectul să ajungă la costuri de aproximativ 30 de miliarde de woni ($23 de milioane), începând efectuarea unor studii de fezabilitate încă de anul acesta. Viziunea asupra proiectului este de a începe construcțiile din 2025, cu speranța de a primi vizitatori cândva în 2026, la numai un an distanță.

De altfel, guvernul orașului a dezvăluit săptămâna trecută un plan pentru a construi o telecabină care să conecteze principalele atracții de agrement și obiective culturale de pe malul râului Han, pentru a crea rute de transport pe malul apei și a atrage turiști.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.