Untitled

Proiecții speciale pentru a marca cea de-a 10-a aniversare a dezastrului feribotului Sewol, la Festivalul Internațional de Film din Jeonju

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film din Jeonju (JIFF), care se desfășoară între 1 mai și 10 mai, va prezenta mai multe filme despre dezastrul cu feribotul Sewol din 2014 pentru a marca cea de-a 10-a aniversare a tragediei care a provocat aproape 300 de morți, majoritatea elevi de liceu aflați într-o excursie, pe 16 aprilie 2014, scrie koreaherald.com.

„Anul 2024 marchează al 10-lea an de la tragedia Sewol. Deși au trecut 10 ani, cicatricile acestui dezastru încă nu s-au vindecat. Mai degrabă, a trebuit să trecem printr-o tragedie similară care s-a întâmplat în Itaewon. Prin această proiecție specială, am vrut să ne amintim de cei plecați dintre noi și ziua — vor fi proiectate în total șase filme”, a declarat programatorul JIFF, Moon Seok.

La proiecția specială intitulată „Cinema coreean: A 10-a aniversare a dezastrului feribotului Sewol”, filme precum „When We Bloom Again” al regizorului Shin Kyoung-soo, „10 Years After the Sinking, Zero-Sum” al regizorului Yoon Sol-ji și „Still Waiting at Paengmok” al regizorului Jang Ju-eun vor avea premiere mondiale.

A 25-a ediție a JIFF a invitat un total de 232 de filme din 43 de țări, printre care 102 din Coreea și 130 din străinătate. 82 de filme vor fi proiectate în premieră mondială, în timp ce 47 vor fi premiere asiatice.

Filmul „All the Long Nights” al regizorului Sho Miyake va deschide festivalul pe 1 mai. Bazat pe romanul omonim al lui Maiko Seo, filmul este centrat pe o femeie care se confruntă cu sindromul premenstrual și iritația ei necontrolată cu colegii ei. Într-o zi, explodează de furie doar pentru a afla că colegul ei care suferă de tulburare de panică este cineva în care poate găsi solidaritatea.

Festivalul se va încheia pe 10 mai cu premiera asiatică a filmului „Matt și Mara” al regizorului canadian Kazik Radwanski. Acest film rom-com se învârte în jurul unui tânăr profesor care s-a lovit de o problemă în căsnicia ei. Dar în curând experimentează o întâlnire norocoasă cu un scriitor cu spirit liber, care îi devine apropiat și în cele din urmă o însoțește într-o excursie în afara orașului.

În afară de proiecția specială a filmelor despre dezastrul Sewol, JIFF a declarat că a colaborat cu Federația Coreeană a Arhivelor de Film pentru a proiecta niște filmări vechi de zeci de ani care au fost recent restaurate prin digitalizare. Vor fi proiectate în total 10 filme coreene legendare din epoca de aur a filmului coreean din anii 1950, inclusiv „The Widow” de Park Nam-ok și „The Flower in Hell” de Shin Sang-ok.

JIFF va continua să invite o gamă largă de public la festivalul din acest an printr-o colaborare cu Walt Disney Company Korea. Anul acesta, va fi instalată o zonă de experiență cu tematică Pixar și va avea loc o proiecție specială a filmului „Inside Out 2”.

„Prin eforturile noastre de a colabora cu diverse părți interesate, ne-am concentrat pe maximizarea dimensiunii JIFF și a numărului de evenimente secundare pentru participarea mai multor cetățeni. Festivalul va crește în viitor, nu va deveni mai mic”, a spus Moon.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.