seo

Parcul Independentei Seodaemun

Parcul Independentei Seodaemun este un parc cultural istoric care cuprinde o serie de monumente istorice și clădiri. Acesta include Poarta Independenței (fondată în 1897 de către Clubul Independentei), Independence Hall, și Monumentul Declarației de Independența. De asemenea, găzduiește multe memoriale și statui pentru comemorarea activiștilor care au luptat pentru independența Coreei în timpul ocupației japoneze. Inchisoarea Seodaemun, una dintre închisorile din acea epocă, a fost transformata într-un monument în memoria celor care au participat la lupta pentru libertate a națiunii. Cunoscut sub numele de Muzeul de Istorie Seodaemun Prison, acesta a adunat un număr mare de relicve și înregistrări din acea epoca, și permite oamenilor să învețe despre această perioadă întunecată din istoria națiunii și despre eroii săi patriotici.

Independence Hall, inițial cunoscut sub numele “Mohwagwan”, a fost locul în care diplomații coreeni aveau receptii si salutau emisari din China, în timpul perioadei de suzeranitate asupra Coreei în timpul dinastiei Joseon (1392-1910). În 1897 a fost remodelat în Sala Independenței de catre Clubul de Independență, astfel încât să servească drept un forum pentru oamenii de știință coreeni pentru predarea încrederii în sine și consolidarea spiritului de independență națională. Dupa ce a avut parte de o distrugere considerabilă și de refacere în timpul războaielor, Independence Hall este acum complet din nou. Acesta cuprinde de asemenea, multe monumente și statui ale patrioților, cum ar fi statuia lui Seo Jaepil și Monumentul Eroilor, ca parte a Parcului Independentei Seodaemun. Ca un parc educațional și cultural, este o atracție turistică majoră în cartierul Seodaemun-gu Seul, cu aproape o jumătate de milion de vizitatori anual.

Poarta Independenței: comemorand dorința de libertate

Clubul de Independență a fost un corp socio-politic organizat de Seo Jaepil și de intelectuali în timpul ocupației japoneze cu scopul de a apăra independența coreeana și de a sprijini reformele politice coreene. Poarta Independenței a fost construita pentru a înlocui Poarta Yeongeunmun, care a fost privita ca un simbol al toadismului, reflectând natura relațiilor diplomatice dintre dinastia Joseon și dinastia Qing din China. Clubul de Independență a strâns fonduri pentru construirea unei noi porti care ar reprezenta independența coreeană și supremația. În cele din urmă, în 1897, eforturile lor au dat roade : Poarta Independentei, o poarta de granit masiv de 14,28 metri în înălțime și 11.48 metri lățime. Aceasta a fost modelata pe Arcul de Triumf din Paris. Poarta de Independență poartă o placă în partea din față pentru a sublinia scopul și simbolistica sa, și poartă drapelul național pe fiecare parte a porții. Două baze de piatra rămân la poarta anterioară, care este desemnata Historic Site Nr 33.

Seodaemun Prison a fost o închisoare unde au fost torturati de către armata japoneză activiștii pentru independența coreeana în timpul ocupației japoneze. Închisoarea originala a fost restaurată in proiectul Parcului Independentei Seodaemun , care a început în 1995; pe 5 noiembrie 1998, închisoarea a fost redeschisa ca muzeu numit Sala Istorica Seodaemun Prison în amintirea victimelor închisorii, și pentru a onora spiritul neimblanzit al celor care au luptat pentru independența coreeana împotriva armatei japoneze.

Sursa: visitseoul.net

Traducere: Theo Nicole




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.