jang6

Parcul Jangchungdan

Parcul Jangchungdan este situat în centrul orașului Seul și este renumit pentru diferitele facilități pe care le oferă persoanelor în vârstă, inclusiv un drum special pentru presopunctura și trasee frumoase, precum și toate tipurile de facilități sportive și de agrement. Parcul are, de asemenea, multe monumente istorice și statui. Dupa vizitarea parcului, vizitatorii pot opri la Silla Duty Free Shop din apropiere.

Parcul Jangchungdan este locul original al monumentului Jangchungdan construit în 1900 din ordinul regelui Gojong (ultimul rege al dinastiei Joseon). Scopul său a fost comemorarea civililor și funcționarilor care au fost martirizați în timpul Tragediei Eulmi (Împărăteasa Myeongseong a fost ucisa de armata japoneză în 1895), precum și cei din Incidentul în 1882 (conflict politic in dinastia Joseon între Japonia și China). Acesta a fost numit Parcul Jangchungdan din 1919, în amintirea lui Ito Hirobumi (1841-1909) un politician japonez care a condus colonizarea Coreei) în timpul ocupației japoneze. În timpul războiului din Coreea în 1950, o mare parte a altarului templului “Bakmunsa” din parc a fost distrusa și numai piatra memoriala Jangchungdan a supraviețuit până în prezent. Cu toate acestea, scrisul regelui Sunjong (1907-1910, al 27-lea Regele al dinastiei Joseon) este încă vizibil pe piatră.

Parcul Jangchungdan este amplasat la poalele Muntelui Namsan in partea de est și constă intr-un teren de tenis, un teren de baschet, un teren de fotbal cu echipamente, un loc de joacă pentru copii, si fântâni frumoase. Acesta este un parc mic, dar foarte bine conceput, care permite vizitatorilor să se bucure atat de mersul pe jos cat si de diverse activități de agrement. Parcul este deosebit de popular printre persoanele mai in varsta din cauza faimosului “Bare Foot Trail”, pentru presopunctura, iar mai mult de 50 de bănci sunt răspândite în parc.

Podul Supyogyo a fost unul dintre podurile construite din ordinul regelui Sejong (al 4-lea rege al dinastiei Joseon: 1418 -1450) peste Raul Cheonggyecheon în Seul. Podul a fost mutat in Parcul Jangchungdan în 1959 ca urmare a reconstrucției Cheonggyecheon. Podul este făcut în întregime din granit, 27.5m în înălțime și 7,5 m lățime, și este format din coloane hexagonale si balustradele care sunt inscriptionate cu imagini cu flori de lotus și frunze. Acest pod de piatră cu design unic a devenit o atracție turistică în cadrul parcului.

Situat în cartierul Jung-gu din Seul, la nord de Muntele Namsan, Universitatea Dongguk a fost fondată în 1906 de către Joye Ordine, o organizație budista. De asemenea, este universitatea absolvita de Manhae Han Yongun, un celebru reformator budist coreean și poet al secolului XX. Poemele sale frumoase ocupă un loc special în inima multor coreeni, iar unele dintre lucrările sale sunt înregistrate și păstrate în monumentul din parc.

 

Sursa: visitseoul.net

Traducere: Theo Nicole

 




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.