Conferinta anuala a scriitorilor coreeni incepe in Gyeongju

Circa 400 de autori din 18 tari, inclusiv Coreea de Sud, participa la al 2-lea Congres Internațional al Scriitorilor  care scriu in Coreeana, eveniment ce s-a deschis marti, 20 septembrie, in sudul orasul Gyeongju (oras situat la 371 km sud-est de Seul – n.r.), cu tema “Literatura coreeana merge in lume.”

Gazduit de filiala din Coreea de Sud a PEN International – liderul mondial in asociatii ale scriitorilor, care lucreaza pentru a promova literatura si pentru a apara libertatea de exprimare in intreaga lume, evenimentul se va desfasura pana vineri, 23 septembrie, la Centrul International de Conventie Gyeongju Hwabeak si alte doua locatii din oras.

Oratorii, inclusiv importantul Anatoli Kim, un coreean sovietic de generatia a treia, vor tine o serie de cursuri speciale, cum ar fi “Limba si literatura, un vis ce deschide viitorul.” In plus, vor fi prezentari pe sase subteme referitoare la traiectoria viitoare a literaturii coreene, precum și prelegeri literare de manipulare a “Caracteristicilor regionale si globale a limbilor materne”.

aen20160920009900315_01_i

                                          Afisul oficial al celui de-al 2-lea Congres Internațional al

                             Scriitorilor care scriu in Coreeana, care s-a deschis in Gyeongju, Provincia

                                             de Nord Gyeongsang, pe 20 septembrie 2016.

Totodata, Administratia Institutului de Traducere a Literaturii Coreene din Coreea de Sud va gazdui o prezentare privind globalizarea literaturii coreene, precum si modul in care aceasta este vazuta de catre straini. In plus, Anatoli Kim va prezenta o prelegere speciala, intitulata “Limba si literatura – cheia catre trecutul si viitorul omenirii”, prelegere ce va sublinia valoarea limbii coreene. La randul sau, Ye Zhaoyan, unul dintre cei mai aclamati autori din China, va impartasi viata si experientele sale ca autor, urmand sa vorbeasca si despre sarcina pusa pe umerii autorilor contemporani.

Mai mult decat atat, mai multi scriitori eminenti de nationalitate coreeana din tari precum Statele Unite ale Americii, Japonia, Australia si China vor face prezentari axate pe prezentul si viitorul literaturii coreene.

“Ne asteptam ca acest congres sa ne ofere o sansa de a confirma chemarea noastra ca scriitorii literari si, de asemenea, ca va garanta mai multe eforturi pentru a face limba mai bogata”, a declarat Yoo Jong Ho, organizatorul sef, intr-un comunicat de presa preluat de agentai sud-coreeana de presa Yonhap.

Sursa text & foto: http://english.yonhapnews.co.kr/

Traducere: Iscu Claudia Mihaela




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.