South Korea Koreas Tension

Armata sud-coreeană, complet pregătită să facă față provocărilor nord-coreene

Armata din Coreea de Sud a anuntat duminică, 20 noiembrie, că este complet pregătită să facă față oricăror provocări de pe Insulele Seohae, de-a lungul frontierei maritime inter-coreene. Anuntul vine la șase ani de cand Coreea de Nord a lansat un atac cu artilerie asupra insulei Yeonpyeong din Marea Galbenă, care a provocat moartea a patru persoane și a deteriorat atât bunurile militare, cat și civile. Atacul surpriză a marcat prima dată cand Phenianul a tras în mod intenționat pe teritoriul sud-coreean, de la Războiul din Coreea (1950-1953).

Puşcaşii marini, care se ocupă de apărarea celor cinci insule Seohae, și marinarii care patrulează pe apele situate la sud de Limita de Nord au spus că, de la atac, ei au pregătit “pachete” închise ermetic pentru situaţii neprevăzute. “Acestea includ formarea unei forțe de reacție rapidă la nivel de regiment, care pot fi utilizate oriunde în țară în termen de 24 de ore, crearea unei insule dedicate Northwest Defense Command și consolidarea cooperării cu Statele Unite”, a declarat o sursă oficială, citata de agentia de presa Yonhap.

Seoulul şi Washington-ul au dat startul programului Korea Marine Exercise Program (KMEP) imediat după atacul cu artilerie, cu puscasi marini din cele două țări care au efectuat acest exercițiu de trei ori în acest an.

Armata din Seul sustine că ofițeriilor săi din prima linie le-a fost comandat să mențină o atitudine agresivă în ceea ce privește atacurile bruște, în loc de atitudinea pasivă folosită în trecut.

In timpul atacului cu artilerie de la Yeonpyeong, se estimeaza ca Nordul ar fi tras 170 de runde de rachete de 122 mm, în timp ce răspunsul Coreei de Sud a fost limitat la 70-80 de runde, trăgandu-se cu obuziere de 155 mm.

În ceea ce privește echipa de reacție, formată din 3.000 de trupe, armata a susținut  că o astfel de forță poate preveni alte ostilitățile neașteptate

În afară de aceste măsuri, Coreea de Sud a crescut numărul de puşcaşi marini staționaţi pe insulele vestice și a îmbunătățit foarte mult echipamentele de acolo, inclusiv mai multă artilerie autopropulsatoare K-9, cu lansatoare de rachete multiple și elicoptere Cobra.

Sursele oficiale au declarat că, începând din 2013, trupele au fost dotate cu sistemul de rachete israelian Spike, care are o rază de 20 km, radarul contor-baterie ARTHUR și drone.

Bazele militare de pe insule au fost în continuare fortificate pentru a fi apărate mai bine împotriva atacurilor, în timp ce mai multe buncăre de urgență au fost construite pentru civili.

Sursă text: http://english.yonhapnews.co.kr/national/2016/11/20/51/0301000000AEN20161120002700315F.html

Traducere: Iscu Claudia Mihaela




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.