170522125729-gong-yoo-exlarge-169

Gong Yoo a fost invitat la “Talk Asia” de la CNN

CNN, postul de televiziune american, a difuzat in data de 29 mai un interviu din timpul emisiunii “Talk Asia” cu actorul sud-coreean Gong Yoo. In timpul emisiunii, Gong a vorbit despre popularitatea lui in Asia si efectele acesteia asupra vietii sale personale, incepandu-si interviul spunandu-i prezentatoarei sa il numeasca Joseph.

Insa Joseph este un nume prea modest pentru acest actor stralucit al Coreei, care a fost vedeta serialului “Guardian: The Lonely and Great God”, cunoscut mai ales sub numele de “Goblin”, o drama ce a avut al doilea cel mai mare rating din istoria televiziunii coreene.

Pentru interpretarea personajului principal, un semi-zeu care isi cauta o mireasa umana pentru a-si incheia viata nemuritoare, Gong a castigat premiul “Cel mai bun actor” la cea de-a 53-a editie a Premiilor Baeksang Arts, considerate echivalentul coreean al Globului de Aur.

“N-am crezut niciodata ca oamenii din Asia si din intreaga lume ar iubi atat de mult acest serial, asa ca eram cu adevarat ingrijorat legat de rating”, a declarat Gong Yoo pentru Talk Asia.

Datorita unei serii de proiecte de succes din ultimii ani care a fost combinata cu popularitatea tot mai mare la nivel mondial a “Valului coreean”/“Hallyu”,  actorul in varsta de 37 de ani ce activeaza in aceasta industrie de aproape doua decenii si-a castigat faima atat pe continentul asiatic, cat si in afara lui.

“Sunt cineva caruia ii place creativitatea si de aceea tind sa aleg proiectele care imi dau un sentiment de prospetime. Filmografia mea a devenit mult mai diversa, mai ales dupa ce am implinit varsta de 30 de ani”, a afirmat actorul.

In 2007, dupa rom-com-ul “Coffee Prince”, in care a jucat un proprietar bogat de cafenele care se indragosteate de un membru al personalului sau pe care, in mod eronat, il considera barbat, Gong a avut parte de o pauza destul de mare, deoarece drama a atras atentia asupra abordarii homosexualitatii, un subiect tabu in conservatoarea Coree de Sud de la acea vreme.

Actorul revine cu un nou rol in 2011 dupa o pauza de patru ani in timpul careia si-a indeplinit si serviciul militar obligatoriu. Gong si-a etalat abilitatile actoricesti in filmul “Silenced”, un film ce aborda o problema controversata ce avea la baza povestea adevarata a abuzului sexual a cel putin opt copii dintr-o scoala din Gwangju, scoala pentru cei cu deficiente de auz. Dintre cele sase persoane care au fost inculpate pentru abuz, doar doua au primit sentinta cu inchisoarea, ambele fiind pentru mai putin de un an. Doua alte persoane au fost condamnate, insa au avut parte de o sentinta cu suspendare, in timp ce restul de persoane au fost achitate.

Filmul a starnit o revolta publica asupra justitiei care a trebuit – sau poate nu – sa fie servita si a condus la adoptarea “Legii Dogani”, care impunea pedepse mai dure pentru abuzul sexual al copiilor si al persoanelor cu handicap.

Pentru Gong Yoo, rolul din “Silenced” a reprezentat o referinta in modelarea directiei carierei sale. “A fost unul din primele momente cand m-am gandit daca am intr-adevar un fel de influenta … nu este acesta un scop in folosul caruia s-o folosesc? Si, mai degraba, decat sa ma duc pe strazi pentru a protesta, cel mai eficient lucru pe care am putut sa-l fac drept actor a fost (folosindu-mi popularitatea) sa indemn spre finantare … astfel incat acest film a putut fi facut”, a declarat starul sud-coreean.

In 2016, Gong si-a facut debutul pe piata internationala cu thriller-ul apocalipsei zombie “Train to Busan”, care a debutat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes.

In Coreea de Sud, filmul a vandut aproape cinci milioane de bilete in saptamana de lansare, acesta fiind un record in aceasta tara. Actorul este mandru sa lucreze la proiecte care aduc recunoasterea tarii sale la nivel international. “In loc sa castig recunoasterea internationala pentru “Train to Busan” sunt mandru ca aceste proiecte creative din Coreea sunt recunoscute si iubite”, a recunoscut Gong.

Pe fondul acestei popularitati in crestere, este usor de inteles ca, in unele privinte, Gong este un star reticent. O celebritate care adesea doreste sa fie un Joseph obisnuit.

“Camera foto”, spune Gong, referindu-se la intruziunea presei in viata sa privata, nu-mi place. Dar e ceva ce trebuie sa induri daca vrei sa lucrezi in domeniul divertismentului. Este o consecinta a faimei, dar este si o forta mortica ce ma tine in miscare”, a spus Gong Yoo.

“In domeniul meu de activitate daca e ceva ce castigi, inevitabil exista si ceva ce poti pierde, prin urmare, incerc sa nu-mi expun viata personala”, a adaugat actorul. De exemplu, Gong a discutat in mod deschis despre antipatia si neincrederea sa in retelele media sociale. “Twitter, Instagram, nu le folosesc deloc. Acesta, spune el, referindu-ne la interviul acordat pe 29 mai, “este mai bun decat media sociala”.

Cat timp va activa in acest domeniu exista foarte putine sanse sa scape de lumina reflectoarelor, asa ca, punandu-le in balanta, Gong a decis ca pretul faimei merita sa fie platit pentru a-si putea practica meseria.

“Cand devin un personaj intr-un film sau drama … ma pot gandi doar la el si nu la problemele complicate ale vietii mele. Ma simt extaziat in acele momente si ma motiveaza ca actor. Pentru mine nu e vorba de bani si nici de premii”, a incheiat indragitul actor sud-coreean.

Puteti urmari intreg interviul lui Gong Yoo pentru “Talk Asia” accesand urmatorul link: https://www.youtube.com/watch?v=ungTrlhrJa8 (Corina Stan)

Sursa: CNN




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.