Coreea de Sud a condamnat, joi, 15 iunie, ordinul recent al guvernului japonez catre delegatiile sale straine de a declara harti cu marcaje ale Dokdo, numele coreean al insulelor asupra carora statul nipon isi exprima pretentia teritoriala, informeaza Agentia de stiri Yonhap.

Conform sursei mentionate, Japonia Kyodo News a relatat saptamana trecuta ca guvernul a postat mesaje pe site-urile misiunilor sale diplomatice din peste 70 de tari si le-a cerut cititorilor sa se prezinte la ambasadele lor daca vor vedea harti sau publicatii in care sunt numite insulele Dokdo sau apele inconjuratoare ca Marea de Est, denumirea coreeana a apelor dintre Coreea de Sud si Japonia.

Aceasta face parte din revendicarile teritoriale repetate ale Japoniei fata de insulele sud-coreene, precum si o actiune de combatere a eforturilor diplomatice ale Coreei de Sud de a recunoaste la nivel international apele Marii de Est drept numele oficial al marii numita de catre Tokyo, Marea Japoniei.

“Dokdo este in mod clar o parte a teritoriului nostru din punct de vedere istoric, geografic si al dreptului international, iar orice provocare din partea Japoniei in acest sens nu va fi tolerata”, a declarat Cho June-hyuck, purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe din Coreea de Sud, la o conferinta de presa.

“De asemenea, guvernul nostru continua eforturile pentru o recunoastere internationala mai larga a numelui de Marea de Est, denumire pe care poporul nostru a folosit-o de mai bine de 2000 de ani”, a mentionat el, adaugand ca guvernul a inceput deja sa raspunda “la astfel de miscari ale Japoniei”. Oficialul guvernamental a promis colaborarea cu institutiile locale si straine pentru a lupta impotriva actiunilor japoneze. (Corina Stan)

http://www.saranghanguk.ro/wp-content/uploads/2017/06/kyndra7.jpghttp://www.saranghanguk.ro/wp-content/uploads/2017/06/kyndra7-150x150.jpgStan CorinaȘtiriCoreea de Sud,Dokdo,guvernul sud-coreean,harti,Japonia
Coreea de Sud a condamnat, joi, 15 iunie, ordinul recent al guvernului japonez catre delegatiile sale straine de a declara harti cu marcaje ale Dokdo, numele coreean al insulelor asupra carora statul nipon isi exprima pretentia teritoriala, informeaza Agentia de stiri Yonhap. Conform sursei mentionate, Japonia Kyodo News a relatat...