Coreea este foarte bine cunoscuta pentru gama sa delicioasa de produse alimentare. Cu totii stim ca pe langa drame si k-pop, Coreea este celebra si pentru bucataria ei picanta si chiar daca aceste preparate sunt delicioase, ele sunt extrem de iuti si numai cei curajosi pot indrasni sa le guste.

Iar pentru ca aceste alimente sunt faimoase la nivel international, Koreaboo.com a facut o lista a lor:

  1. Picioare/ Gheare de pui (Dakbal)

Picioarele de pui reprezinta un fel de mancare numita dakbal in Coreea. Dak inseamna pui iar bal picioarele.

Ghearele de pui nu sunt de obicei consumate în alte tari, dar este un fel de mancare picanta foarte populara in Coreea. Acesta este in mod normal servit langa o bautura alcoolica precum soju.

Dakbal poate fi servit dezosat sau cu oase si este unul dintre cele mai populare alimente comandate atunci cand se bea soju.

  1. Jokbal picant

Jokbal inseamna picioare de porc in coreeana si jokbal picant se traduce exact asa, picioare de porc picante!

In mod caraghios sau nu, jokbal picant este, de asemenea, in mod normal, servit atunci cand se bea soju si este la fel de faimos ca ghearele de pui in localurile unde se vinde alcool in Coreea.

  1. Ramen

Ramenul este unul dintre produsele alimentare de baza din Coreea, deoarece este un fel de mancare atat de convenabil datorita produselor ramen instantane disponibile la nivel national.

Majoritatea coreenilor nu cred ca ramenul este deosebit de picant, chiar daca strainii asa il considera. Cu toate acestea, exista anumite tipuri de ramen care sunt promovate ca fiind foarte picante si acestea sunt cele mai iuti sortinente de ramen disponibile publicului larg coreean in ambalaj instant.

Ramenul este, de asemenea, un element alimentar comun ce se comanda atunci cand beti soju, deoarece este un cizelator al bauturii alcoolice. Este, totodata, obisnuit sa manancati ramen ca un remediu de mahmureala dupa o noapte grea de baut.

  1. Prajituri de orez picant (Tteokbokki)

Prajiturile de orez picante sunt numite tteokbokki in coreeana. Tteok inseamna prajitura de orez si bokki inseamna amestec prajit.

Prajituri de orez picante sunt foarte populare in randul coreenilor, iar acest produs este adesea vazut ca un aliment de confort datorita familiaritatii sale pe scara larga in intreaga natiune.

Tteokbokki are o culoare rosu inchis din cauza pastei rosii picante facuta din ardei, care se pune peste ele.

  1. Fire Chicken (Buldak)

Buldak inseamna literalmente pui de foc in coreeana. Bulul este focul si daca va aduceti aminte de primul fel de mancare de pe lista, veti sti ca dak inseamna pui.

Acest preparat este un fel de mancare pe baza de pui care este foarte condimentat cu ardei si apoi pus pe gratar. Puiul de foc este unul dintre cele mai rafinate feluri de mancare din aceasta lista. Majoritatea coreenilor nu sunt insa chiar atat de indrasneti incat sa-l manance.

Cu toate acestea, exista anumiti oameni care adora acest preparat, deoarece se crede ca produsele foarte picante amelioreaza stresul.

Pentru ca este unul dintre cele mai picante feluri de mancare coreene, toti cei care vor sa-l incerce sunt avertizati ca buldak iti face gura sa ia foc.

Traducere: Corina Stan

http://www.saranghanguk.ro/wp-content/uploads/2017/07/Spicy-Korean-Foods-1024x538.pnghttp://www.saranghanguk.ro/wp-content/uploads/2017/07/Spicy-Korean-Foods-150x150.pngStan CorinaArticolealimente picante,bucataria coreeana,Buldak,Dakbal,Jokbal,Ramen,Tteokbokki
Coreea este foarte bine cunoscuta pentru gama sa delicioasa de produse alimentare. Cu totii stim ca pe langa drame si k-pop, Coreea este celebra si pentru bucataria ei picanta si chiar daca aceste preparate sunt delicioase, ele sunt extrem de iuti si numai cei curajosi pot indrasni sa le...