korea-1600×900

Opt lucruri pe care le vom afla rapid despre Coreea daca ajungem in Seul

Putem afla multe despre Coreea prin vizionarea dramelor si spectacolelor de varietati, dar exista cateva lucruri despre care nu am sti daca nu ajungem in Seul. Iar cei de la Koreaboo.com ne-au facut o lista cu opt lucruri pe care le vom afla rapid daca vizitam Seulul.

 1. Putem vedea Celebritati Pretutindeni

Evident, nu vom putea vedea idolii preferati pe strazi in fiecare zi, dar vom vedea cu siguranta reclamele lor pe pereti si pe posturile de televiziune, literalmente peste tot unde ne intoarcem.

 1. Skinshipul de acelasi sex este peste tot

Imbratisarea, tinutul de maini si chiar sarutatul, este totul distractiv! Prietenii de acelasi gen isi arata de cele mai multe ori afectiunea unul pentru altul in public si acest lucru nu este vazut ca fiind ceva ciudat.

 1. Transportul public este rege

Metroul coreean este unul dintre cele mai avansate sisteme din lume si este, de asemena, foarte ieftin. Putem calatori in intregul Seul in mai putin de o ora si ne va costa mai putin de 2 dolari.

 1. Camioanele de fructe sunt zgomotoase

Camioanele care circula cu fructe de vanzare ar putea parea distante la inceput, dar se schimba rapid. Nu numai ca conduc in cercuri in jurul unui cartier, dar vanzatorii vor pune inregistrari sonore pentru a face reclama fructelor.

 1. Dar cumva, fructele sunt rare (sau scumpe)

In ciuda camioanelor alimentare destul de frecvente, fructele sunt destul de scumpe. Cele mai multe fructe din Coreea sunt sezoniere si / sau importate. In timp ce arata destul de bine, va costa si destul de mult. In imaginea de mai jos, zece capsuni costa  4,000 de woni (aproximativ 3,52 dolari).

 1. Igiena personala nu este o gluma

In Coreea, periajul dintilor de trei ori pe zi este o necesitate. Chiar si la scoala, elevii isi vor spala dintii dupa pranz. Exista chiar si responsabili de periute de dinti in clasa.

 1. Confidentialitatea personala este supraestimata

Indiferent daca este vorba de varsta, greutatea noastra sau de detaliile ultimei noastre intalniri, totul poate fi informatie publica. Desi unele informatii personale sunt destul de private in alte culturi, majoritatea oamenilor nu vor ezita sa intrebe lucruri precum greutatea sau varsta.

 1. Imaginea personala este totul

Daca ati fost vreodata intr-o statie de metrou din Seoul, ati vazut probabil panouri uriase pentru chirurgie stomatologica si chirurgie plastica. Fiind una dintre pietele de top din domeniul chirurgiei plastice din lume, este greu sa mergi undeva fara sa vezi o reclama pentru un fel de procedura cosmetica.

Traducere: Corina Stan
There is 1 comment

Add yours
 1. Cristescu P. Radu

  Interesant. Draga Seul, nu te speria, nu te voi vizita pentru ca nu-mi permit. Poate in alta viata. Pana atunci s-auzim numai de bine.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.