w1(46)

Vedetele baletului coreean se vor intoarce pentru festivalul de dans local

Kang Hyo-jung si Kim Seh-yun se vor intoarce in Coreea in acest weekend pentru a participa la cea de-a 14-a editie a Korea World Dance Stars Festival, informeaza site-ul koreatimes.co.kr.

Conform site-ului mentionat, festivalul se va desfasoara vineri si sambata, 21-22 iulie, la Teko Arts Theater din Daehangno, Jongno-gu, Seoul.

Korea World Dance Stars Festival ofera publicului local sansa de a vedea dansatori coreeni care lucreaza in companii de dans de peste mari si, de asemenea, staruri in ascensiune.

Festivalul, infiintat in 2001, a avut loc bianual pana in 2007 apoi devenind un eveniment anual.

“Am tinut cont de feedback-ul cum ca ar trebui sa existe mai multe oportunitati pentru a vedea performantele vedetelor coreene in Coreea”, a declarat Chang Kwang-yeol, gazda evenimentului,care este totodata directorul general al festivalului si presedintele Proiectului International Performing Arts. “Exista atat de multi dansatori coreeni care merg in strainatate pentru carierele lor, iar numarul creste rapid.

Festivalul a introdus publicului peste 80 de dansatori coreeni, inclusiv vedete globale precum Kang Su-jin. Tinerii in ascensiune care au aparut la festival, printre care Kim Ki-min, Seo Hee și Park Se-eun, s-au alaturat catorva dintre cele mai bune companii de balet din lume, cum ar fi Compania de balet Mariinsky, Teatrul American de Balet si Opera de balet din Paris.

Anul acesta, dansatorii invitati sunt Kang Hyo-jung de la Baletul de la Stuttgart, Kim Seh-yun de la Compania Nacional de Danza, Lee Ji-young de la Ballet National de Marseille, Jeong Han-sol de la Joffrey Ballet si Jin Se-hyun de la Columbia Classical Ballet. Lee, Jeong si Jin vor dansa pentru prima data pe pamant coreean.

Balerinii Kang Hyo-jung si Kim Seh-yun, care au crescut ca dansatoari principali ai companiilor lor de dans, sunt invitati ca “Vedete globale pe care vrem sa le vedem sin nou”.

Fiecare dintre dansatori va fi partener cu un coleg strain pe care l-a invitat personal. Partenerii straini ii includ pe Constantin Allen de la Balletul de la Stuttgart, Esteban Berlanga de la Compania Nacional de Danza, Gen Isomi de la Ballet National de Marseille, Brooklyn Mack de la Washington Ballet si Cho Hee-won din Coreea.

Coregrafia a fost creata special pentru festival de catre coregrafi de renume mondial, cum ar fi Douglas Lee, Emio Greco si Roland Petit, iar sase spectacole vor fi premiere coreene.

De asemenea, vor participa dansatori locali, inclusiv Kim Yong-geol de la Teatrul de Dans KimYongGeol, care va dansa cu Kim Ji-young de la Baletul National Coreean.

Performantele sunt programate pentru ora 19:30 in ziua de vineri si ora 18:00 in cea de sambata. Pentru mai multe informatii vizitati www.ipap.co.kr. Preturile biletelor variaza de la 20.000 de woni la 90.000 de woni. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.