EXO6

Trupa Exo scrie un nou capitol in istoria k-pop-ului cu cel mai nou album al lor, “The War”

Trupa K-pop de baiteti EXO a revenit cu noul album “The War,” in speranta de a deschide un alt capitol in istoria pop-coreeana, informeaza Agentia de stiri Yonhap.

Conform sursei mentionate, inainte de un evenimentul de publicitate sustinut marti, 18 iulie, la hotelul Grand Walkerhill din estul orasului Seul, pentru a marca lansarea noului album intreg, un reprezentat S.M. Entertainment, agentia de management a grupului, a declarat ca au fost precomandate 807.234 de exemplare ale noului album, care au demonstrat cat de entuziasmati au fost fanii pentru revenirea faimoasei trupei.

Cu toate ca celelalte trei albume anterioare au fost vandute in mai mult de 1 milion de exemplare fiecare, volumul de precomenzi pentru acest al patrulea album a fost cel mai mare de pana acum.

La inceputul acestei luni, mai mult de jumatate dintre cei 45.000 de fani, care s-au adunat pentru concertul “SM Town Live World Tour VI”, s-au dovedit a fi fani ai EXO, intrucat au fluturat lightstick-uri de culoare alba – culoarea simbolica a grupului.

“Suntem foarte onorati sa avem trei milioane de vanzari”, a spus Kai in cadrul conferintei. “Vom incerca din greu sa ajungem la ce de-al patrulea milion”.

Liderul Suho s-a uitat increzator la noul album cand a spus: “Acest album defineste viziunea noastra mondiala”, in timp ce Chanyeol a declarat: “Prin participarea la producerea acestui album, toti membrii ar putea creste semnificativ”.

Albumul cuprinde noua melodii noi, printre care piesa pop reggae “Ko Ko Bop” si cea electro-pop “The Eve”.

Cantecul de titlu, a afirmat Baekhyun, a fost o “mare provocare” deoarece au incercat un nou gen – reggae si EDM. “Chiar si cei care nu stiu prea multe despre muzica pot simti in mod natural ritmul in timp ce o asculta”.

De remarcat la acest album este ca Chen, Chanyeol si Baekhyun au participat toti la scrierea versurilor.

“Am folosit numele meu real Kim Jong-dae ca scriitor liric pentru ca scrierea versurilor este la fel de serioasa ca o lectie despre viata”, a declarat Chen.

Intre timp, grupul si-a exprimat speranta ca muzica lor poate fi ascultata nu numai de Exo-L (fanii trupei), ci si de un grup mai larg de oameni raniti din diferite  motive.

“In acest an, multe lucruri rele s-au intamplat in interiorul si in afara Coreei. Ca grup cunoscut la nivel mondial am vrut sa transmitem un mesaj plin de speranta prin muzica noastra”, a spus Sehun, fiind completat de Suho cu afirmatia ca unul dintre mesajele albumului a fost “vindecati-va, armonizati-va si bucurati-va cu ajutorul muzicii”.

Intrebat despre sensibila problema diplomatica privind desfasurarea sistemului american anti-racheta THAAD in Coreea, la care China s-a opus cu inversunare, Suho a raspuns: “Nu am reusit sa vizitam fanii chinezi din diferite motive. Odata ce se va ivi o sansa buna, speram sa mergem acolo pentru a interpreta si a realiza un concert de armonie”.

Tot Yonhap informeaza ca imediat dupa lansarea albumului “The War”, Exo a cucerit peste 30 de grafice Apple iTunes din intreaga lume.

Noua piesa reggae-pop a trupei “Ko Ko Bop”, din cel de-al patrulea album de studio, a ajuns in top in sase grafice majore pe sase servicii de streaming incepand cu dimineata zilei de miercuri, 19 iulie, printre care Melon, Genie si Olleh Music.

Potrivit site-ului Soompi.com, grupul a lansat noul album “The War” pe 18 iulie, la ora 18:00. KST, si cum noua lor lansare s-a indreptat vertiginos spre topurile muzicale coreene, popularitatea albumului pe cel mai mare site de muzica coreeana, Melon, a provocat chiar prabuairea site-ului.

Pe 19 iulie la ora 9:20 a.m. KST, se raporta ca “The War” se afla pe locul 1 pe lista a 37 iTunes album charts, inclusiv in urmatoarele tari si teritorii: Argentina, Australia, Belarus, Brunei Darussalam, Canada, Costa Rica, Cehia, Ecuador, El Salvador, Finlanda, Grecia, Hong Kong, India, Indonezia, Irlanda, Israel, Japonia, Kazahstan, Laos, Macao, Thailanda, Turcia, Ucraina si Vietnam.

” The War ” este, in present, numarul 2 in iTunes album chart din Statele Unite, Brazilia, Franta si multe altele.

Cum stirile legate de noul album Exo nu puteau sa scape nici site-ul Koreaboo.com, acesta informeaza ca cea mai recenta melodie a trupei pare sa fie inspirata dintr-o melodie lansata in 1960.

“Shimmy Shimmy Kokobop” este o melodie a unui faimos grup R & B din anii 1950, Little Anthony & The Imperial.

In cantec, Little Anthony & The Imperial vorbeau despre o fata nativa intr-un paradis care ii invata dansul ko-ko-bop pe un ritm catchy.

“Poti sa faci ko-ko-bop-ul

Acum nu mai e timp sa te opresti

Piciorul stang inainte si dreptul in spate

Adu-le unul langa altul

Fa o sincopa a ultimilor doi pasi

Acum o sa aluneci

Urmeaza ritmul

Fetelor, va rog, aratati-i cum

Acum incepe sa-ti arcuiesti spatele

Omule, te-ai primit acum” – “Shimmy Shimmy Kokobop” – Little Anthony & The Imperial

“Shimmie shimmie Ko Ko Bop
Cred ca imi place
Putin cate putin, lasa-te jos, jos
Nu fi timida
Nu asculta ce spun altii
Doar fi frumoasa asa cum esti acum
Vreau ca timpul sa se opreasca,

iubito esti jos ” – “KO KO BOP” – EXO

Ambele melodii au o tema de paradis si ambele vorbesc despre modul in care o dansare le arata cum se danseaza si cum sa faca miscarea ko-ko-bop!

Sehun chiar a oferit spoilere prin Instagramul lui privind sursa de inspiratie a melodiei.

Check out EXO’s “Ko Ko Bop” MV and a performance of Little Anthony & The Imperial’s “Shimmy Shimmy Kokobop”!

De la debutul sau in 2012, EXO a devenit una dintre cele mai populare trupe K-pop din Asia. Anul trecut, grupul castigand numeroase premii la Mnet Asia Music Awards (MAMA), Melon Music Awards si Asia Artist Awards.

https://www.youtube.com/watch?v=AoZ-8lSbiiI

Noi ii felicitam pe baieti si le uram mult succes in continuare! (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.