17 vedete celebre, pe jumatate sud-coreene, a caror poveste va va inspira

Pentru o lunga perioada de timp, industria divertismentului sud-coreean a avut foarte putine vedete de origine etnica internationala sau mixta. Cu toate acestea, in ultimii ani, din ce in ce mai multe celebritati cu un background mixt se dezvolta si “infloresc” in calitate de interpreti si artisti puternici in cadrul industriei de divertsiment din Coreea de Sud.

Aceste celebritati inspira noi valuri de tineri din intreaga lume, care aspira sa devina cantareti, actori si interpreti, si dovedesc ca oricine are sansa, cel putin legala, de a se implica in scena de divertisment din Coreea, indiferent de etnie. In continuare va prezentam o lista cu cateva dintre cele mai cunoscute si inspirate figuri din industria de entertainment sud-coreeana, care astazi sunt pline de popularitate.

  • Crystal Kay

Crystal s-a nascut si a crescut in Japonia, fiind fiica unui cuplu mixt: mama coreanca si tatal american. Parintii ei au fost amandoi muzicieni talentati, despre mama stiindu-se ca a cantat la nivel de profesionisti, iar tatal ei a cantat si el la instrumente muzicale. In prezent, Crystal Kay este cunoscuta la nivel international ca fiind o celebra cantareata, compozitoare, gazda radio și actrita de origine coreeana si afro-americana. Putini stiu insa ca artista a debutat in lumea diverstismentului la varsta de 13 ani.

Incepand cu luna iulie 2009, Crystal Kay a lansat zece albume. Cel de-al saptelea album de studio, “All Yours” (2007), a devenit primul sau number-one din cariera sa, de cand a debutat in topul Oricon in iunie 2007. Despre Crystal Kay se stie ca a vandut peste doua milioane de inregistrari in Japonia incepand cu anul 2009. De-a lungul carierei sale, artista a colaborat cu M-Flo si BoA, Chemistry, precum si cu alti artisti de renume.

  • David Lee Mclnnis

Jumatate coreean, jumatate germano-scotian, ochii blanzi si zambetul fermecator il fac pe Davin Lee Mclnnis un artist peste care nu poti trece cu vederea. Acesta s-a nascut pe 12 decembrie 1973 (43 ani) in Green Bay, Wisconsin,  si a crescut in Antigo, Wisconsin si Honolulu, Hawaii.

Actorul este singurul copil al lui Thomas si Diana McInnis (Lee Suk-hyang; 이숙향) si a jucat in filme precum: “A moment to remember”, “Typhoon”, “Never forever”, “Escape from Tibet”, “Who killed Johnny” sau “Seoul Searching”. Dintre serialele coreene in care a jucat, amintim: “Descendants of the Sun” (capitanul David Argus), “Gu Family Book” (Kageshima) si “Iris I si II” (agentul IRIS Ray). Davin Lee Mclnnis este de asemenea producator.

  • Simon/ Park Jun Ho

Jumatate coreean, jumatate japonez, Simon este considerat a fi unul dintre cei mai sexi idoli din industria K-pop-ului. Cunoscut si ca Simon Park (nume englezesc) sau ca Sakai (nume japonez), Simon s-a nascut pe 29 mai 1986 dintr-un tata coreean si o mama japoneza in Seattle, Washington, USA. Artistul are doua surori mai mici decat el.

Simon  vorbeste fluent engleza, japoneza si coreeana si face partea din trupa Dalmatian, unde ocupa pozitia de vocalist, rapper si dansator principal. Tipul sau ideal de femeie este cel care “arata dragut cand zambeste”, iar din industria divertismentului ii plac in mod special actrita americana Jennifer Love Hewitt si actrita japoneza Takeutchi Yuko.

  • Julien Kang

Julien Kang (줄리엔 강) s-a nascut pe 11 aprilie 1982 in Saint Pierre si Miquelon, un teritoriu francez de pe coasta Canadei, dintr-un tata coreean si o mama frantuzoaica. Este cunoscut ca fiind un actor si model de televiziune francez si, totodata, pentru ca este fratele mai mic al artistului de arte martiale mixte, Denis Kang.

L-ati vazut cu siguranta in drame precum: “Fight for My Way” (John Karellas (Cameo, episodes 13–14, 16)), “Entourage” (Cameo – episodul 9), “Marriage, Not Dating” (Richard Bernstein), “To the Beautiful You” (Daniel Dawson), “High Kick Through The Roof” (Julien) si altele.

  • Dennis Oh

Cunoscut pentru zambetul sau frumos, Dennis Oh (데니스 오) s-a nascut pe 29 august 1981 dintr-o mama coreeanca si un tata american. Artistul a jucat in miniseria MBC “Sweet Spy” (“Dalkom-han Seupai”) difuzata in perioada 2005-2006 si a aparut, de asemenea, intr-o multime de reclame din Asia, inclusiv Hong Kong, Taiwan și Singapore. In drama, el apare ca un spion misterios, care se indragosteste de un ofiter de poliție de sex feminin obisnuit. Actorul aparut pana si intr-un episod din serialul American “Melrose Place”, in 2009. In 2016, a jucat in filmul chinez “Papa”. Actorul are fani in Coreea, China si Japonia.

  • Daniel Henney

Daniel Henny sau Jeom Deok-su (nascut pe 28 noiembrie 1979) este un actor si model americano-coreeana, cunoscut pentru rolul principal din filme precum: „Seducing Mr. Perfect” (2006), „My father” (2007), „X-Men Origins: Wolverine Shanghai Calling” (2012), „The last Stand” (2013) si „Big Hero 6” (2014).

In televiziune, el este popular pentru rolul principal in K-dramele „Spring Waltz” si „My Lovely Sam Soon” si deoarece a jucat in seria americana „Criminal Minds: Beyond Borders”.

Henney s-a nascut in Carson City, Michigan, dintr-o familie mixta, fiind fiul lui Christine, de origine americano-coreeana si Philip Henney, un american irlandez.  Mama sa s-a nascut in Busan, Coreea de Sud, dar a fost adoptata de un cuplu german inca de mic copil. Tatal sau a fost un jucator de baschet de la liceul Carson City-Crystal si a condus Eagles la campionatul MHSAA (CSAA) in timpul anului de senioriat.

  • Yoon Mirae/ Tasha

Yoon Mirae (윤미래), aka Tasha, este cunoscuta ca fiind regina hip-hop-ului. Jumatate coreeana, jumatate afro-americana, ea este casatorita cu Tiger JK si mama a unui baietel simpatic, numit Jordan.

Despre artista se stiau foarte putine lucruri la inceput. Totusi, dintr-un simplu search pe Google aflam ca Yoon s-a nascut pe 31 mai 1981 in Fort Hood, Texas. Tatal ei fusese DJ radio in timp ce servea armata americana in Coreea, iar Yoon citează colectia sa de inregistrari drept un fapt ce a influentat-o pentru a-si continua cariera muzicala. Dup ce s-a mutat in copilarie in Coreea, ea s-a confruntat deseori cu discriminare din cauza patrimoniului sau etnic mixt.

Yoon a renuntat la scoala la varsta de 15 ani si a dat mai apoi un examen de echivalenta la liceu. Pe langa albumele lansate, pe cantareata ati putut-o auzi pe coloana sonora a unor drame celebre precum: “Master’s sun” – ost part 4/ Touch Love, “It’s ok, that’s love” – ost part 6/ I Love You (너를 사랑해, “Who Are You: School 2015” –  ost part 3/ I’ll Listen To What You Have To Say (너의 얘길 들어줄게, “Descendants of the Sun” – ost part 1/ ALWAYS, “The Legend of the Blue Sea” – ost part 2/ A World That Is You (그대라는 세상 si “Hit the Top” – ost part 3/ The Sky of Youth (젊은 날의 Sky.

  • Shannon Williams

Fosta membra a trupei de fete Five Dolls, Shannon Williams (샤넌 아름 윌리엄스 리즈), este jumatate coreeana si jumatate galeza. Ea a debutat in decembrie 2014 cu single-lul digital “Daybreak Rain”.

Nascuta pe 26 May 1998, cantareata a aparut intr-un rol-suport in drama “Moorim School”, difuzata in anul 2016 de canalul KBS2. Dintre colaborarile mai importante in materie muzicala, amintim pe cea din 2012 cu Yangpa la piesa “My love”, “Remember You” – cu Jongkook, si “Breath” – cu Vasco si Giriboy (ambele in 2014), “”Love X Go Away” (2015) – cu Yuk Ji-dam si “”Lachrymal Gland” (2016) – cu Soheechan.

  • Sean Dulake

Sean Richard Dulake (션 리차드) s-a nascut in Los Angeles, California, SUA, dintr- o mama coreeanca si un tata britanic si si-a castigat faima in lumea K-dramelor ca urmare a rolului din serialul “Athena: Goddess of War”. Nascut pe  9 iunie 1984, actorul a mai put fi vazut si in drame precum „Feast of the Gods” (2012 – MBC) si „Take Care of Us, Captain” (2012 – SBS).

  • Ricky Kim

Ricky Lee Neely, cunoscut sub numele de Ricky Kim (리키 킴), este un model si actor american, cu radacini coreene. Nascut pe 19 iunie 1981, dintr-o mama coreena și unui tata american, Ricky Kim si-a petrecut copilaria in Kansas si Hawaii, apoi a studiat Comunicatiile de masa la Universitatea de Stat din Kansas cu ambitia de a deveni un lobbyist. In 2005, a sosit in Coreea de Sud ca voluntar și, de asemenea, pentru a preda limba engleza, apoi a parasita tara pentru a calatori in jurul lumii. In acest timp a luat decizia de a-si construi o cariera in domeniul divertismentului, astfel ca s-a intors patru luni mai tarziu si a inceput sa-si promoveze profilul la agentiile de modelele si de talent din Coreea.

A jucat in seriale precum: “Falling for Innocence” (jTBC, 2015) – Wigo (cameo, ep 4), “Cunning Single Lady” (MBC, 2014) – prima dragoste a lui Yeo-jin, “The Queen’s Classroom” (MBC, 2013) – Justin, “I Need Romance” (tvN, 2011) – Alex, “Midas” (SBS, 2011) – Stephan Lee, “Athena: Goddess of War” (SBS, 2010-2011) – Viktor Sevcenkov / Sasha, “Jejungwon” (SBS, 2010) – Dr. John W. Heron si “On Air” (SBS, 2008) – Aidan Lee. Ca o curiozitate, se spune ca multe fane au fost dejamagite cand au aflat ca actorul este casatorit si, in plus, este si tatal a doi copii.

  • Mizuhara Kiko/ Audrie Kiko Daniel

Audrey Kiko Daniel (nascuta pe 15 octombrie 1990), cunoscuta in lumea divertismentului drept Kiko Mizuhara (水 原 希 子), este model, actrita si designer care a trait in Japonia inca de la varsta de 2 ani. Nascuta dintr-o mama coreanca si un tata american, artista are o sora pe nume Ashley Yuka Daniel, care este cu 4 ani mai tanara decat ea si lucreaza tot in industria modelling-ului. Cand avea 13 ani, parintii ei au divortat, iar tatal ei s-a mutat inapoi in Statele Unite.

  • Kangnam (M.I.B)

Nascut pe 23 martie 1987 dintr-o mama coreanca si un tata japonez, Yasuo Namekawa, cunoscut ca Kangnam, este foarte apreciat in industria divertismentului sud-coreean. Kangnam a fost vocalistul si, totodata, cel mai vechi membru al grupului hip-hop din Coreea de Sud, M.I.B. Nu multa lume stie insa ca artistul a debutat in Coreea de Sud cu single-ul “Say My Name” chiar inainte de debutul sau ca membru al M.I.B.

Pe 14 iulie anul acesta, agentia sa a confirmat faptul ca artistul se intalneste cu cantareata si, totodata, actrita Uee. Om de televiziune si, totodata, actor, Kangnam a avut aparitii episodice in dramele “I Can Hear Your Voice” si “Pinocchio”.

  • Tia (Chocolat)

Tia Jasmine Hwang Cuevas, cunoscuta mai ales drept Tia, este pe jumătate coreanca (din partea mamei sale) si pe jumatate puerto-ricana, tatal sau fiind fost soldat in Fortele Armate S.U.A. din Coreea, de origine puerto-ricana. Tia s-a nascut pe 15 martie 1997 in California.

Potrivit parintilor ei, s-a mutat in Japonia la varsta de sase luni, iar apoi in Coreea la varsta de 6 ani. La 9 ani a revenit in Japonia, dar nu a putut sa invete foarte bine limba deoarece familia ei a trait mai mult in unitati. Cand a implinit varsta de 12 ani, Tia a inceput sa viseze sa devina cantareata, ceea ce a dus-o la intalnirea cu actualul CEO, punand bazele grupului de fete, Chocolat (쇼콜라), un grup de fete sud-coreean creat de Paramount Music in 2011. Inițial, Tia a debutat in industria muzicala la varsta de 8 ani ca profesor de limba engleza la emisiunile de televiziune pentru copii din cadrul canalelor Arirang TV si KBS. La scurt timp dupa debutul Chocolat, Tia a fost numita ca model pentru marca Lioele.

  • Melanie (Chocolat)

Intamplarea face ca si un alt membru alt trupei Chocolat sa aiba origine mixta. Este vorba despre Melanie Aurora Lee, principala vocalista atrupei (dupa plecarea lui Jaeyoon) si, totodata, cea mai atanara membra a grupului.

Melanie s-a nascut pe 5 mai 1997 (20 de ani) in Coreea de Sud. S-a mutat in Hawaii cand avea 8 ani, ramanand acolo timp de un an si jumatate inainte de a se intoarce in Coreea.

Ea si Tia s-au intalnit la scoala, afland ca mamele lor se cunosteau de mai bine de 30 de ani. Dupa ce s-a familiarizat mai bine cu fenomenul musical, Melanie a participat la o audite si s-a alaturat grupului din carea face parte si Tia. Dupa mama, ea este coreanca, iar daca ne luam dupa tata, simpatica artista are origini italiano-germane. In lumea mondena, aceasta este cunoscuta pentru zambetul sau ametitor.

  • Juliane (Chocolat)

Va vine sa credeti sau nu, dar ramanem tot in zona trupei Chocolat pentru ca si vedeta cu numarul 15 tot din aceasta trupa face parte. Juliane Alfieri, caci despre ea este vorba, s-a nascut pe 12 decembrie 1993 (23 de ani). Desi s-a nascut in Coreea, s-a mutat in Texas la varsta de 6 ani si a ramas acolo timp de 5 ani inainte de a se intoarce in tara natala.

Mama lui Melanie a fost cea care a pus-o in legatura pe Juliane cu grupul de fete, deoarece era foarte buna prietena cu mama lui Melanie. Ca si colega sa de trupa, Juliene este de origine coreano-germano-italiana. Chiar si asa, aceasta este considerata o frumusete dupa toate standardele culturale pe care le detine.

  • Ursula Mayes

Ursula Mayes s-a nascut pe 9 august 1979 in Seoul, Coreea de Sud ca Ursula Yvonne Mayes. Ea este o actrita, cunoscuta mai degraba pentru rolurile din „Deal or No Deal” (2005), „Lingerie Bowl” (2005) si „Deal or No Deal: Make a Wish” – Hannah Whitaker (2014). Cu mama coreanca si tatal de origine americano-germana, Ursula Mayes si-a  petrecut cea mai mare parte a copilariei sale in bazele militare din Youngsan (Seul, Coreea), Fort Sill (Oklahoma), Fort Knox (Carolina de Nord) si Fort Lee (Virginia). Ca o curiozitate, majoritatea barbatilor din familia sa, de pe linie paterna, au servit in armata SUA.

Ursula Mayes a fost poreclita “Ace” din filmul “Ace Ventura” din cauza numarului mare de animale de companie pe care le detinea. La un moment dat avea peste 20 de animale de companie care constau dintr-un caine, o pisica, un iepure, o pasare, un peste si multe altele.

Cand era mica, obisnuia sa isi spuna “fetita-baietoi” deoarece a crescut intr-o casa cu mai multi frati, ea fiind singura fata.

  • Vernon (Seventeen)

Vernon (버논), sub numele adevarat de Hansol Vernon Choi, este reppar-ul principal al trupei Seventeen. Nascut pe 18 February 1998, acesta este de nationalitate coreeano-americana. Vernon s-a nascut in New York, dar s-a mutat in Coreea cand avea 5 ani. Artistul are o sora mai mica pe care o cheama Sofia.

Vernon iubeste luna decembrie si il admira pe David Bowie. Se spune ca popularitatea i-a crescut dupa aparitia in “Show me the money”. (Material realizat de: 한사랑)

Material realizat din surse combinate: koreaboo.com, wikipedia.org, asianwiki.com.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.