11 lucruri normale pentru coreeni, pe care strainii le invidiaza

Exista multe aspecte legate de viata si cultura coreeana care ar face orice strain sa isi doreasca sa traiasca in aceasta tara. Dar de cele mai multe ori, majoritatea coreenilor nici macar nu realizeaza cat de minunate sunt aceste lucruri, pentru ca ei sunt deja obisnuiti cu ele.

 

  1. Puteti cumpara alcool oriunde – si este ieftin!

Multe tari nu isi permit luxul de a putea cumpara alcool de la fiecare alimentara pe care o intalniti la colt de strada. In Coreea, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va duceti la cel mai apropiat magazin, daca doriti sa cumparati ceva cu alcool!

Mai mult decat atat, soju costa doar 1.300 de woni sticla (putin peste 1 dolar american)!

  1. Si puteti sa il beti oriunde!

In majoritatea tarilor, este ilegal sa beti in locuri care nu detin o licentiere valida. Asta inseamna afara, in parcuri si pe strada. Cu toate astea, este complet legal sa luati o gurita in timp ce va plimbati pe strazile din Coreea.

  1. Seara, va puteti plimba in siguranta pe strada!

Seara, va puteti plimba in Coreea fara sa priviti in urma cu teama. Cum multe magazine si restaurante sunt deschise pana noaptea tarziu, plimbatul pe timpul noptii este un lucru pe care il puteti face in siguranta.

  1. Puteti manca si bea in mijloacele de transport in comun

In multe dintre tarile asiatice, oamenii nu au voie sa manance si sa bea in mijloacele de transport in comun si daca faceti acest lucru, s-ar putea sa va treziti cu o amenda. Totusi, in Coreea este perfect normal sa va beti cafeaua si sa va mancati gustarea in tren, fara sa va fie teama ca veti fi prins.

  1. Mancarea poate fi livrata oriunde si oricand – si este si ieftina!

In Coreea, puteti comanda mancare buna direct acasa chiar si la orele tarzii din noapte. Coreea are restaurante deschise non-stop, care si livreaza si nici nu trebuie sa va faceti griji sa ii lasati bacsis celui care livreaza!

  1. Au livrare in aceeasi zi pentru cumparaturile online

Shopping-ul online poate fi intalnit oriunde, dar in general dureaza cateva zile pana ce hainele dumneavoastra sunt livrate. Coreea, insa, are un sistem special de curierat, pentru ca oamenii sa isi poata primi comenzile intr-o zi si uneori chiar la cateva ore dupa ce au comandat bunurile!

  1. Cea mai mare viteza din lume, la internet

Ca tara extrem de dezvoltata din punct de vedere tehnologic, nu este surprinzator ca Coreea are internet de mare viteza aproape oriunde. Chiar si internetul public la care va conectati in mall-uri si cafenele are o conexiune mai rapida decat cel din alte tari.

  1. Exista toalete in toate statiile de metrou

A avea toalete in statiile de metrou nu este un fenomen nou, dar Coreea are in fiecare dintre statii – uneori chiar mai multe. Cu siguranta Coreea stie cum sa duca confortul la un cu totul alt nivel!

  1. Va puteti lasa bunurile nesuprevegheate in locuri publice, fara sa va faceti griji

Este un lucru obisnuit sa intalniti lucrurile oamenilor lasate nesuprevegheat pe mesele cafenelelor din Coreea. Este atat de sigur in Coreea, incat oamenii isi lasa gentile, laptopurile si hainele nesupravegheate, fara a le fi teama ca vor fi furate.

  1. Nu trebuie sa calculati taxa de serviciu si impozitul

In alte tari, pretul la un meniu sau cel de pe o eticheta nu reprezinta pretul pe care trebuie sa il platiti. Impozitul si taxa de serviciu sunt deobicei adaugate la final. In Coreea, acele taxe sunt incluse in pret! Asta face lucrurile mult mai simple cand doriti sa impartiti nota de plata, spre exemplu!

  1. Transport public curat si accesibil

Coreea are unul dintre cele mai curate si accesibile sisteme de transport public din lume. Metroul si autobuzele merg in toate directiile, deci nu aveti cum sa va rataciti! La care se adauga si faptul ca este un sistem curatat si mentinut cu strictete si nu va veti mai dori sa va intoarceti acasa.

 

Sursa: www.koreaboo.com

Traducator: AleMiRa




There is 1 comment

Add yours
  1. Cristescu P. Radu

    Chiar asa ? Nu este cumva laudarosenie ? Daca ai voie sa mananci sa bei oriunde(relativ) nu arunca nimeni pe jos sticlele de soju, mucuri de tzigari, ambalajele necomestibile de inghetzata, pateuri, covrigi, etc ? Sau le poarta cu ei pana acasa si le arunca in propriul cos de gunoi(cum procedez eu ca tantalaul cand nu intalnesc un cos de gunoi stradal, ca sa nu fac gunoi pe strazile patriei mele dragi).
    Si la noi ne-au bagat astia in 1989 capitalismul in societate dar se pare ca Romania se umple din ce in ce mai mult de gunoaie, de la campie pana in varful muntelui.
    Si vorba aia, si noi am fost trei regate : Muntenia, Transilvania si Moldova.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.