20229256_1920500368232810_43912734308719755_n

4 zile de periplu cultural in Capitala cu prilejul celei de-a III-a editii a Festivalului Ambasadelor “One World” 2017

Putin a mai ramas pana la cea de-a treia editie a Festivalulului Ambasadelor, tema din acest an aleasa de Asociatia Escu, organizatorii festivalului, fiind “ONE World”.Asteptat de publicul larg, evenimentul multicultural al toamnei  va fi organizat in perioada 7-10 septembrie in trei locatii din Capitala, respectiv Grand Hotel du Boulevard din Capitala, spațiu unde vor fi gazduite expozitiile de arta etnografica si conferintele inspirationale, Cinema PRO, unde vor fi proiectate filme artistice șs documentare recente din peste 15 tari, si Parcul Titan, locul de desfasurare al World Bazaar & Show, cu spectacole exotice de World Music si dansuri din toate colturile lumii, cu standuri de prezentare ale ambasadelor participante, ateliere, ceremonii, workshop-uri multiculturale si degustari de preparate culinare din peste 10 bucatarii traditionale.

Potrivit organizatorilor evenimentului, vizitatorii vor putea admira spectacole de muzica si dans cu influente din tari precum Italia, India, Indonezia, Angola, Argentina, Brazilia, Malaezia, Vietnam, Grecia, Cuba, Iordania, Peru, Coreea de Sud, Pakistan, Armenia, China si Romania.

Festivalul ofera publicului roman posibilitatea unui periplu cultural, vizitatorii putand “calatorii”, invata si experimenta intr-un mod cat mai dinamic si mai realist diferite forme  culturale, incepand cu muzica si dansul, bucatarii traditionale, conversatii, proiectii cinematografice, ceremonii si tradiții ale unor tari si civilizatii ce sunt reprezentate in România de ambasade, institute culturale, minoritati și asociatii etnice, dar si de organizatii internationale.

Festivalul va cuprinde, ca prim element de noutate, o expozite centrala comuna, cu tema “Costumele lumii – mestesugul care leaga civilizatiile”, la care vor participa peste 40 de tari expozante. Expozitie va fi o punte de legatura intre diveresle culturi ale lumii, demosntrand ca exista un numitor comun intre IA romaneasca, cu broderiile si impletiturile balcanice, si fascinantul Hanbok sud-coreean, cu Sari-ul indian puternic colorat, cu tunincile misterioase thawb si caftane din zona araba, cu huipilul mexican, cu fustanella greceasca si cu desenele geometrice de pe costumele din Angola.

 “Suntem foarte bucurosi sa anuntam, alaturi de prietenii si partenerii nostri ca, timp de 4 zile, Festivalul Ambasadelor revine cu cea de-a treia edițte si propune cel mai provocator line-up de evenimente si expozitii de pana acum, care va reuni si impleti magia si expresivitatea marilor culturi ale lumii, alaturi de emotia si autenticul expresiei artistice romaesti. Festivalul Ambasadelor este un proiect unic prin specificitatea lui si are un impact cultural urias, intrucat interogheaza posibilitățile de contact între culturi prin feluri de expresie foarte diferite. De aceea am simțit nevoia să adăugăm câteva elemente noi în programul festivalului din acest an: o expoziție centrată pe un singur aspect puternic identitar, dar și conferințe și dezbateri pe teme dedicate conexiunilor primordiale între culturi și țări, totul completat de un program artistic de spectacole, dansuri, ceremonii și ateliere incitante care ne vor invita pur și simplu să simțim la scară mică ce înseamnă să fim cu adevărat World Citizens”, a afirmat Andreea Dănescu, organizator al Festivalului Ambasadelor.

Participanții acestei ediții a Festivalului Ambasadelor vor fi:

– Instituții și Organizații naționale și internaționale: Institul European din România, Ministerul Turismului, Reprezentanța Comisiei Europene din România și Biroul de Informare din România al Parlamentului European, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Organizația Internațională pentru Migrație.

– Ambasade, institute culturale și comunități de minorități: Africa de Sud, Algeria, Angola, Argentina și Asociația pentru Cultură și Tango, Asociația Macedonenilor din România, Azerbaidjan, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Centrul Cultural Româno-Panarab, Centrul de Asistență Rurală – Ținutul Pădurenilor, Chile, Cipru, Coreea de Sud și Asociația Culturală Sarang Hanguk, Croația, Cuba , Egipt, India, Indonezia, Iordania, Italia și Institutul Italian de Cultura Vito Grasso, Lituania, Malaezia, Mexic, Pakistan, Palestina, Peru, Republica Democrata Congo, Republica Moldova, Republica Populară Chineză și Institutul Cultural Confucius, Rusia și Centrul Rus de Știință și Cultură, Siria, Societatea Culturală Aromână, Spania, Suedia, Tunisia, Turcia și Centrul Cultural Turc Yunus Emre, Turkmenistan, Ungaria, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Elena din România, Vietnam, Yemen.

Programul General al Festivalului Ambasadelor ONE World 2017:

  • Grand Hotel du Boulevard: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 21, intersecție cu Calea Victoriei, 7-10 septembrie, program pentru public între orele 11:00-21:00. Intrare Liberă.

– Expoziții de artă textilă, artizanat și patrimoniu cultural internațional dedicate panoramei culturale tradiționale și contemporane și prezentate prin participarea a peste 40 de țări, care vorbesc despre subiecte, oameni și locuri din aceaste zone.

– Conferințe ce vor avea loc în zilele de 8 și 9 septembrie: speakeri cu poveşti captivante vor fi prezenţi în faţa publicului invitat pentru a-şi împărţi cunoştinţele, experienţele şi sfaturile lor, luând contact cu o arie extinsă de activităţi din domeniul multiculturalismului. Printre acestea amintim de conferința ce va avea loc în data de 9 septembrie, ora 11:00, organizată alături de Institutul European din România, cu tema Europa – Connecting Cultures: diversitatea culturală de la trend – setter la un copil problemă, la care vor participa cu intervenții oficiali și experți din administrația publică, reprezentanți ai mediului academic și cultural, ai societății civile, mass-media etc.

  • Cinema PRO: Bulevardul I. C. Brătianu nr. 6, 7-10 septembrie, program între orele 12:00-22:00. Intrare Liberă.

Peste 20 de proiecţii cinematografice cu poveşti puternice și autentice ce îi vor invita pe spectatori într-o călătorie fără precedent în aspectele identitare specifice țărilor și culturilor participante.

  • Parcul Titan: intrarea din Bulevardul Liviu Rebreanu, cu globul lumii, program 9-10 septembrie, între orele 13:00-22:00. Intrarea Liberă.

World Bazaar & Shows: standuri expoziționale, program artistic de World Music și dansuri tradiționale într-un program efervescent și exotic, plin de culoare și ritm și diverse workshop-uri și ateliere multiculturale, meșteșugari și artizani, food court de gastronomie tradițională a peste 10 bucătării internaționale. Festivalul se va încheia pe data de 10 septembrie, cu un concert de electro – fusion cu puternice accente tradiționale maramureșene și africane, oferit de The Deep Sound of Maramureș și guest artist Ikhaya Band.

Festivalul Ambasadelor ONE World 2017 va continua tradiţia deja stabilită din primii doi de viaţa a acestui proiect multicultural de a promova într-un mod cât mai autentic şi captivant cultura şi arta diferitelor tari şi minorităţi printr-o serie de experienţe culturale noi şi descoperiri care depăşesc graniţele continentale.

Programul complet al tuturor evenimentelor va fi disponibil pe data de 25 august 2017. Mai multe informatii gasiti accesand link-ul de mai jos:

http://www.festivalulambasadelor.ro/

https://www.facebook.com/embassiesfestival




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.