AEN20170830013600315_07_i

Noua serie de televiziune,”Argon”, reflecta lupta jurnalistilor pentru adevar

Coreea nu duce lipsa de seriale de televiziune si de filme care abordeaza lumea dinamica si tensionata a jurnalismului. Dar, potrivit lui Lee Yun-jung, producator al unei noi serii de televiziune numita “Argon”, tema poate fi inca picanta si relevanta, mai ales in aceasta epoca post-adevar, infundata de stiri false si teorii conspirationale.

Serialul de 8 episoade programat sa inceapa saptamana viitoare pe canalul de televiziune tvN descrie lupta jurnalistilor de a mentine valorile de baza ale rapoartelor bazate pe faptele si luptele lor emotionale si presiunea pe care o resimt in acest proces.

Intr-o noua conferinta ce a avut loc in Seul, Lee a spus ca doreste sa surprinda procesul aflat in spatele redactarii stirilor si povestirile umane ale celor care lucreaza in industrie.

“Intalnindu-ma cu multi reporteri in viata reala in timp ce ma pregateam pentru drama am simtit o mare pasiune venind de la ei”, a declarat ea reporterilor.

“Jurnalistii se confrunta zilnic cu ei insisi in incercarea de a-si depasi limitele. Pot spune ca drama este o poveste de varsta pentru adulti”, a adaugat ea.

Seria de 8 episoade se invarte in jurul echipei de reporteri de investigatie “Argon”, care rezista oricarui lucru ce impiedica raportarea adevarului. Echipa a preluat numele din elementul chimic Argon, total inert fata de alte substante si rezistent la lipirea cu alte elemente.

Actorul Kim Joo-hyuck il joaca pe carismaticul jurnalist profesionist Kim Baek-jin, care conduce echipa Argon si care nu isi compromite niciodata credinta in rapoartele de stiri bazate pe fapte.

“Personajul mi se potriveste bine intrucat intotdeauna incerc sa ascult cele doua parti ale unei povesti. Rareori ajung la o concluzie prin ascultarea unei parti”, a spus actorul, adaugand ca a apelat la el astfel incat povestea sa poata sensibiliza oamenii.

Pentru actrita Chun Woo-hee, cunoscuta din filmele “The Wailing” si “Han Gong-ju”, este primul rol mic. In drama, ea actioneaza ca Lee Yeon-hwa, un reporter junior ce lucreaza cu contract si care se alatura echipei pentru a deveni un jurnalist demn de incredere.

“Sunt foarte nervoasa si incantata in acelasi timp, ceea ce, de fapt, este starea pe care o am de fiecare data cand incep un nou proiect. Imi place senzatia”, a spus Chun.

In timp ce interpreta rolul de reporter Chun a invatat multe lucruri noi despre aceasta profesie.

“Se pare ca multi factori difera in raportul de stiri, cum ar fi conflictele cu persoanele in varsta, editorii si interferentele celor cu putere si cu bani”.

   Producatorul a subliniat ca drama s-a concentrat in primul rand pe oamenii din spatele stirilor, iar ceilalti membri ai distributiei l-au aprobat.

“Dupa ce am participat la atat de multe conferinte de presa, este pentru prima data cand observ cu atentie cum lucrati. Privind la toate si tastand furios se simte ciudat, mi se pare ca ma uit la coechipierii mei muncind din greu”, a spus el, starnind rasul reporterilor.

“Va multumesc pentru munca depusa”, a incheiat acesta.

Drama de luni si marti va avea premiera la 10:50 pe 4 septembrie.

 

Sursa: Yonhap

Traducere: Corina Stan




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.