ancheta

Curtea Suprema decide sa efectueze o ancheta suplimentara a suspiciunilor privind lista neagra

Seful Curtii Supreme de Justitie a decis vineri, 3 noiembrie, sa efectueze o ancheta suplimentara cu privire la afirmatiile potrivit carora inalta instanta a administrat o lista neagra a judecatorilor, ceea ce constituie un dezavantaz pentru ei,  deoarece el impune reforme judiciare profunde, informeaza agenttia de stiri Yonhhap.

Conform surrsei mentioante, Kim Meong-su si-a anuntat decizia privind consiliul online al instantei, prin intermediul sefului staff-ului sau, spunand ca o ancheta suplimentara urmareste sa abordeze conflictul si confuzia din jurul suspiciunilor indelungate.

La inceputul acestui an, comisia de verificare a instantei a investigat afirmatiile potrivit carora biroul sau administrativ a avut o lista de judecatori cu “orientari politice special”. Ea a concluzionat ca zvonurile au fost “fara temei”, dar suspiciunea a persistat, din cauza coeziunii in sistemul judiciar.

“In prezent analizam cine va fi reinvestit de catre cine si prin ce metode si procedure”, a spus el continund: “Planificam sa desfasuram procedurile in mod prudent si rezonabil pentru a ne asigura ca procesul nu va submina increderea publica in sistemul judiciar”.

Potrivit Yonhap, s-a asteptat initial ca Kim sa evite redeschiderea cazului, deoarece unii erau ingrijorati ca reinvestigarea ar putea agrava discordia interna si ar putea impiedica efortul reformei sale. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.