1

Festivalul felinarelor va lumina Seulul sub tema olimpica

Site-ul Koreatimes.co.kr informeaza ca in perioada 3-19 noiembrie capitala Coreei de Sud va straluci sub lumina temei olimpice oferita de Festivalul anual al felinarelor din Seul ce are loc la Cheonggye Stream din Jongno-gu.

Potrivit sursei mentioanate, felinarele din acest an sunt un tribut adus “Unui preview pentru PyeongChang 2018 prin felinarele din Seul”. Festivalul prezinta afise colorate care reprezinta 15 sporturi olimpice de iarna, cum ar fi patinajul, cursa scurta, cursa de bob si saltul de schi. Totodata, anul acesta se etaleaza si alte doua teme, “Felinarul din Seul, Coreea si Felinarele lumii” si “Felinarele personaselor si ale artistilor”.

Patruzeci si trei de capodopere vor lumina Cheonggye Plaza spre Podul Gwansugyo, pe o intindere de 1,3 kilometri.

Vizitatorii pot vedea nestingheriti felinarele in intervalul orar 17-23:00 in cadrul festivalului. Vor fi disponibile mai multe camioane de mancare si vor fi organizate evenimente cum ar fi scrierea de dorinte pe un felinar.

Conform Koreatimes, festivalul a inceput 2009 si a atras peste 2 milioane de vizitatori, iar editia din acest an a fost organizata de Seoul Tourism Marketing, administratia provinciei Gangwon si comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice de iarna din PyeongChang 2018. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.