GettyImages-591184806-58900a5b5f9b5874ee8f466c

Cum se obtineti vasul perfect de orez?

Daca ati vrut vreodata sa gatiti orez fie intr-o oala, pe foc, fie cu ajutorul unei masini de gatit orez, v-ati putut lesne da seama ca este un pic de „stiinta” in prepararea acestuia. Site-ul koreaboo.com ne dezvaluie cateva “secrete” asiatice, testate si considerate corecte pentru a obtine unul dintre cele mai bune orezuri pe care le-ati gatit vreodata. Iata care ar fi acestea:

  1. Metododa degetului

Aceasta metoda consta in turnarea orezului in oala si plasarea degetului aratator astfel incat sa atinga suprafata orezului. Apoi adaugati apa pana la prima dumneavoastra articulatie si voila: aveți cel mai bun raport apa/orez pe care l-ati putea obtine vreodata. Acest pas fiind facut corect, rezultatele vor fi pe masura asteptarilor dumneavoastra.

  1. Metoda articulatiilor

Nu trebuie sa o confundati cu Metoda degetului, deoarece difera usor. Aceasta metoda presupune sa puneti palma pe orez pe masura ce umpleti cu apa vasul in care se afla acesta, apasati usor si va opriti din a mai adauga apa in momentul in care aceasta va acopera articulatiile (vezi foto). Se pare ca aceasta este o metoda populara printre coreenii iubitori de orez.

  1. Inmuierea orezului

Nu doar coreenii iubesc orezul. Spre exemplu, in Japonia se spune ca este esential sa inmuiati orezul in apa timp de cel putin 30 de minute inainte de a-l gatit, astfel incat acesta sa poata absorbi toata umiditatea pe care a pierdut-o in timpul procesarii. In acest fel, cand îl gatit, veti obtine orezul perfect pufos.

  1. Fierbeti orezul Jasmine neacoperit!

Orezul ar trebui să fie intotdeauna gatit acoperit, dar orezul de tip Jasmine este o exceptie. In mod esential, fierbeti acest tip de orez descoperit si apoi, la foc scazut, il acoperiti si-l lasati sa fiarba la  abur.

Ei bine, daca am aflat  care sunt secretele unui orez “perfect”, nu ne mai ramane de facut decat sa ne apucam de treaba! (한사랑)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.