AEN20180216007200315_01_i

Anul Nou Lunar a adus o alta medalie de aur Coreei de Sud

Dupa aurul castigat de Lim Hyo-jun la patinaj viteza, a venit randul unui alt sud-coreean sa aduca tarii sale medalia mult ravnita, informeaza agentia de stiri Yonhap.

Conform sursei citate, Iron Man, Yun Sung-Bin, a devenit ieri, 16 februarie, primul sportiv dintr-o tara asiatica ce a castigat primul loc la skeleton, dupa ce s-a impus in proba masculina de la Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang.

Yun Sung-bin (23 de ani), renumit pentru recordul sau in ceea ce priveste timpul de alunecare, dar si pentru casca lui Iron Man, a oferit Coreei de Sud, gazda Jocurilor din acest an, al doilea titlu olimpic la editia de la PyeongChang, acesta dominand suprafata de la Olympic Sliding Centre si impunandu-se cu un timp de 3: 20.55 in fata rusului Nikita Tregubov (3: 22.18) si a britanicului Dom Parsons (3: 22.20).

Intr-un sport in care medaliatii sunt adesea despartiti de zecimi de secunda, marja de victorie a lui Yun a fost cea mai mare din istoria olimpica, mai atrata agentia de stiri sud-coreeana.

Yun este, de asemenea, primul sud-coreean care a castigat o medalie departe de gheata la Olimpiada de iarna. Toate cele 55 de medalii ale tarii de la Jocurile de iarna inainte de victoria lui Yun au provenit doar din trei sporturi: patinajul viteza proba scurta, patinaj viteza pe pista lunga si patinaj artistic.

In Gangneung, gazda tuturor evenimentelor desfasurate pe gheata, echipa de curling  feminin a batut Elvetia, echipa clasata pe locul doi mondial, cu 7 la 5.

Pe alta parte, tot vineri, 16 februarie, patinatorul Cha Jun-hwan (16 ani), desi nu a castigat o medalie a facut o figura istorica in timpul probei de patinaj artistic.

Prin stabilirea unui nou record personal de 83.43 puncte in programul scurt masculin, Cha a terminat pe locul 15 printre cei 30 de patinatori si s-a calificat pentru programul liber de sambata, 17 februarie, fiind astfel primul sud-coreean care a ajuns sa participe la programul liber de la Jocurile Olimpice de la Nagano din 1998.

Din pacate, concurentii la alte sporturi pe zapada nu au avut aceleasi succes in data de 16. La proba de schi fond, Kim Magnus a terminat pe locul 45 printre 119 schiori la proba masulina libera de 15 km. Sportivul in varsta de  19 ani a fost eliminat anterior de la calificare pentru sprint masculin de marti, 20 februarie.

Colegul sau sud-coreean, Kim Eun-ho, a terminat pe locul 85 cu un timp de 39 de minute si 7,9 secunde, iar nord-coreenii Han Chun-gyong si Pak Il-chol au ocupat locurile 101 si 107, a mai aratat Yonhap. (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.