AEN20180216004400320_01_i

Tanarul patinator Cha Jun-hwan ocupa locul 15 la poba masculina de patinaj artistic de la Pyeongchang

Tanarul patinator sud-coreean, Cha Jun-hwan, a stabilit iar un nou record personal atat in programul liber, cat si in scorurile generale, acesta ocupand  locul 15 la Jocurile de iarna PyeongChang.

Patinand pe OST-ul din “The Postman”, Cha a strans  165.16 puncte in programul liber si un total de 248.59 terminand astfel pe locul 15 finala masculina de patinaj artistic tinuta la Gangneung Ice Arena. Cele mai bune scoruri personale de pana acum au fost 160.13 in programul liber si 242.45 in general, informeaza agentia de stiri Yonhap.

Patinatorul in varsta de 16 ani si-a depasit, de asemenea, recordul personal, obtinand  83.43 de puncte in programul scurt din ziua precedenta (16 februarie).

Potrivit sursei citate, Cha a depasit performata lui Jung Sung-il, care a ocupat locul al 17-lea la Jocurile Olimpice de la Lillehammer din 1994.

Totodata, tanarul Cha este primul patinator sud-coreean de sex masculin care concureaza la Jocurile Olimpice de iarna de la cele din 2002 din Salt Lake City si, de asemenea, este primul sud-coreean care a participat la programul liber de la Jocurile Olimpice de la Nagano din 1998, cand Lee Kyu-hyun a terminat pe locul 24.

https://www.youtube.com/watch?v=Rj8qpY2mnu8

Medalia de aur la finala masculina a fost acordata japonezului  Yuzuru Hanyu (23 de ani), care a strans un total de 317,85. Desi programul lui liber a mai slab decat cel al lui Nathan Chan, din cauza unor greseli in sarituri, a reusit sa obtina destul de multe puncte pentru a-si apara titlul olimpic si a aduce Japoniei o alta medalie de aur, mai arata Yonhap.

Hanyu a devenit primul patinator de sex masculin care si- a aparat titlul olimpic dupa ce in 1952 americanul Dick Button a facut acelasi lucru.

Compatriotul sau, Shoma Uno, care a castigat campionatul mondial din 2017, a adus tarii sale argintul, acesta strangand un total de 306,90 puncte.

Spaniolul Javier Fernandez, care se afla pe locul al doilea dupa programul scurt, a realizat un program liber curat și a castigat bronzul cu un total de 305,24 de puncte. Campionul european de sase ori a adus tarii sale prima medalie olimpica pe gheata.

Chinezul  Jin Boyang au ajuns pe locul patru cu 297,77 de puncte, in timp ce Nathan Chen din Statele Unite a primit un total de 297,35 puncte si a urcat pe locul cinci dupa un final dezamagitor pe locul 17 in programul scurt. El a executat un record de sase salturi cvadruple pentru un maxim personal de 215.08 puncte in programul liber.

Cha, cel mai tanar patinator la categoria de senior, a avut un salt cvadruplu si trei salturi triple combinate in programul sau liber. Acesta a inceput programul de 4minute jumatate cu cobinatie de sarituri ce a inclus un triplu lutz si un triplu tulup, dar a cazut la un salt cvadruplu.

Dar el a executat un dublu axel cu un dublu tulup , dar si un triplu axel intr-un mod curat realizand astfel o a doua combinatie. In cea de-a doua parte a programului, adolescentul nu a facut greseli in ceea ce priveste restul de elemente ce au inclus sarituri, rotiri si pasi.

“In ciuda punctajelor mari, am avut o mare greseala la un salt. Imi pare foarte rau pentru asta. Dar, asa cum am spus ieri ca voi face, am dat tot ce am putut pana la sfarsitul programului, m-am ridicat imediat ce am cazut, iar per-total sunt multumit de Jocurile Olimpice”, a declarat tanarul patinator imediat dupa competitie…”M-am descurcat bine in sezonul trecut, dar in acest sezon olimpic cred ca nu am reusit sa ma mentin intr-o forma buna”.

Suportul entuziast al multimii din tibuna care a umplut Gangneung Ice Arena la ajutat sa reuseasca cele mai bune performante si sa se bucure de prima sa olimpiada, a mai aratat agentia de stiri nationala.

“Am fost atat de nervos in privinta fiecarui element al programului liber inainte de a pasi pe gheata. Cand am auzit incurajarile pentru mine, astfel de ingrijorari au disparut. Am simtit muzica si am trait-o in timp ce patinam”, a adaugat patinatorul de 16 ani.

Cu toate acestea, privind la Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing din 2022 patinatorul coreean este constient de lunga cale pe care trebuie sa o strabata pentru a avansa in pozitiile superioare din lumea seniora.

“In ultimul sezon ca junior, am muncit din greu pentru a face salturi cvadruple, si le-am facut destul de bine. Dar in acest sezon, am suferit o leziune a gleznei si am avut probleme cu patinele. Am incercat sa fac toate aceste lucruri in acelasi timp si mult prea repede”, a spus Cha afirmand totodata ca nu va fi nerabdator in ceea ce privește abilitatile de invatare, facand cate un pas pe rand pentru a fi un patinator mai competitiv la Jocurile Olimpice de iarna de la Beijing din 2022.

“Am invatat multe din acest sezon si am dat tot ce am avut mai bun la Jocurile Olimpice deoarece Olimpiada de la PyeongChang nu va mai veni din nou. Toti patinatorii de aici au multa experienta pe scena seniorilor, dar mine acesta este primul an. Ma voi stradui sa-mi imbunatatesc stilul pe viitor”, a inceiat cel mai tanar patinator la sectiunea patinaj artisti proba masculine de la Pyeongchang.

Felicitari tuturor participantilor proba masculina de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice! (Corina Stan)




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.