Wetskills-South-Korea-2018

Peste 40 de lucruri pe care trebuie sa le stiti despre Coreea de Sud

 1. Coreea de Sud are cea mai mare rata a chirurgiei plastice pe cap de locuitor din lume.
 2. Un copil coreean nou-nascut este considerat a fi de un an la nastere, iar in functie de ziua de nastere, inca un an este adaugat in ziua de Anul Nou.
 3. Coreea are cel mai rapid internet din lume, cu acces WiFi gratuit peste tot.
 4. Aproape fiecare coreean mananca kimchi alaturi de mancarea lor obisnuita
 5. Cu 3 miliarde de vizualizari, “Gangnam Style” al cantaretului sud-coreean Psy este cel mai vizionat videoclip de pe Youtube.
 6. Livrarea produselor alimentare este un fenomen extrem de comun in Coreea.
 7. Conform opiniei populatiei mondiale, Seul este al doilea oras ca marime din lume, cu o populatie de peste 25 de milioane de locuitori.
 8. Multe scoli si academii coreene pun accent mai mare pe notele de trecere la examene si nu pe invatat.
 9. Majoritatea copiilor coreeni fecventeaza mai multe scoli (academii) si nu este neobisnuit sa vezi copii de scoala elementara fara hobby-uri din cauza lipsei de timp.
 10. Chiar daca sunt ilegale, unii profesori, desi foarte putini, in special in scolile publice, inca mai folosesc pedepse fizice.
 11. Coreea de Sud este in varful graficul pentru numarul de bauturi consumate pe cap de persoana intr-o saptamana.
 12. Din 100.000 de persoane, o medie de 29 de persoane se sinucid in fiecare an in Coreea
 13. Dupa 11 ani consecutivi, avand cea mai mare rata de sinucidere din lume pe OECD, Guam se afla in patrea superioara a graficului, acum Coreea fiind pe locul al doilea.
 14. Mai multi barbati se sinucid in Coreea. De fapt, rata de sinucidere in randul barbatilor din Coreea este de doua ori mai mare decat cea a femeilor.
 15. Vorbind despre fericire, conform raportului de fericire al lumii, Coreea se situeaza pe locul 53 mondial.
 16. Coreea de Sud este din punct de vedere tehnic inca in razboi cu Coreea de Nord, deoarece niciun tratat de pace nu a fost semnat vreodata.
 17. In ceea ce priveste securitatea, potrivit Global Peace Rankings, Coreea de Sud se claseaza pe locul 53 ca cea mai sigura tara 53 din lume, cu un grad de siguranta si securitate de 5.45.
 18. Adulterul a fost legalizat in 2015 de Curtea constitutionala a Coreei.
 19. Coreea de Sud este casa celei mai mari companii de smartphone din lume, Samsung.
 20. Microcipurile pentru gigantul smartphone Apple sunt produse de Samsung.
 21. In tarile OECD, coreenii, in special barbatii, au al doilea cel mai mare program de lucru, primul fiind cel din Mexic..
 22. Intrebarea despre tipurile de sange este considerata normala in Coreea, deoarece majoritatea coreenilor considera ca tipul de sange influenteaza personalitatea.
 23. 22% din populatia coreeana are numele “Kim”.
 24. In 2002, starul coreean Harisu a devenit a doua persoana din Coreea care si-a schimbat in mod legal sexul.
 25. Nu exista nicio mentiune privind casatoria homosexuala in constitutia coreeana.
 26. In armata, orice relatii sexuale intre persoanele de acelasi sex sunt considerate ca fiind hartuire sexuala.
 27. De asemenea, in armata, relatiile intime consensuale dintre persoanele de acelasi sex a fost considerat “viol reciproc”, iar acest lucru a fost considerata ilegal de catre o instanta militara in 2010. O decizie a Curtii constitutionale a Coreei cu privire la aceasta problema nu a fost comunicata inca.
 28. Regizorul coreean de film Kim Jho Kwang-soo si partenerul sau au devenit primul cuplu gay din Coreea de Sud care au avut o nunta publica. Desi fericitul cuplu a avut nunta publica, aceasta nu este recunoscuta legal drept o casatorie.
 29. A avea pleoape duble este considerata o afacere uriasa in Coreea.
 30. 80% din populatia din Coreea utilizeaza propriile smartphone-uri.
 31. Fostul presedinte al SUA, Bill Clinton, a descris odata zona demilitarizată (DMZ) drept “cel mai inspaimantator loc din lume”.
 32. Aproximativ 6,5 milioane de persoane viziteaza DMZ in fiecare an.
 33. Fosta presedinta Park Geun-Hye este primul presedinte sud-coreean care a fost destituit din functie.
 34. Hangeul, alfabetul coreean, a fost creat de regele Sejong in 1443, acum 575 de ani
 35. In varsta de 29 de ani, faimoasa patinatoare sud-coreeanca Kim Yuna a depasit nenumarate recorduri mondiale. Ea este prima femeie patinator care a castigat Jocurile Olimpice de iarna (nr.- Olimpiada de iarna din Vancuver 2010) , Campionatele Mondiale, Campionatul celor Patru Continente si Finala Grand Prix.
 36. Potrivit Forbes, Kim Yuna este al 7-lea cel mai bine platit sportiv de sex feminin din lume, cu o valoare neta de 35 de milioane de dolari sau 40 de miliarde de dolari.
 37. Inaltimea medie in randul barbatilor din Coreea este de 170,7 cm sau 5 ft 7 inci si 157,4 cm sau 5 ft 2 inci la femei.
 38. Femeile dau cadouri barbatilor de Valentine’s Day, iar pe 14 martie, care este cunoscuta in Coreea sub numele de “White Day”, barbatii dau cadou femeilor.
 39. In 1999, a fost adoptata o lege care impune ca toate serviciile de internet banking sa se faca exclusiv pe internet explorer.
 40. Naver, cel mai mare motor de cautare din Coreea, face mai multi bani pe anunturi decat orice alta companie de anunturi din Coreea.
 41. Naver este al 5-lea motor de cautare cel mai folosit din lume si peste 70% din cautarile din Coreea sunt realizate folosind acest serviciu.
 42. In decurs de doi ani de la data lansarii sale, aplicatia Naver chat Line a atras peste 200 de milioane de utilizatori si, pana in 2015, a avut peste 600 de milioane de utilizatori si 170 de milioane de conturi active.
 43. Kakaotalk, o aplicatie coreeana de chat gratuita, este disponibila pe toate platformele – iOS, Android, Bada OS, BlackBerry, Windows Phone, Nokia Asha si Personal Computer – si este utilizata de 93% dintre proprietarii de smartphone-uri din Coreea de Sud.
 44. In 2015, Korea Times, un ziar englezesc din Coreea, a dezvalui ca autoritatile din domeniul sanatatii vizeaza interzicerea consumului de alcool in locuri publice precum parcurile.

Sursa: koreanized.com

Traducator: Corina Stan
There are 3 comments

Add yours
 1. Cristescu P. Radu

  Foarte interesante cele peste 40 de lucruri pe care trebuie sa le stim despre Coreea de Sud.
  Pe cand o statistica si despre fratii lor din Nord ?


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.