Seochon, o călătorie în timp

Doar câteva blocuri de pe străzile aglomerate de lângă Gwanghwamun Plaza mai păstrează astăzi imaginea grupurilor de case tradiționale coreene – sau hanok – care au trecut testul timpului în Seochon.

Seochon, care în coreeană înseamnă “Satul de vest”, este o colecție de districte la vest de Gyeongun-dong, Hyoja-dong, Ogin-dong și Sanjik-dong.

Oameni de diferite clase sociale au locuit în această zonă în perioada Joseon, în timp ce, în epoca modernă, locuitorii săi au inclus scriitori și artiști. Astăzi, este, de asemenea, un loc turistic popular în Seul, deoarece Seochon păstrează urme de istorie și cultură încă nealterate.

 

Porțile vechi și zidurile de cărămidă aduc înapoi nostalgia zilelor de dinainte ca Seulul sa devină un megalopolis de 10 milioane de oameni. De asemenea, merită acordat timp pentru a căuta peisajele faimoase prezentate în picturile din Joseon, cum ar fi străzile din Tong-dong, unde se plimba regele Sejong cel Mare, și valea Suseong-dong, făcută faimoasă de pictorul Jeong Seon în secolul 18.

 

Daeoh Bookstore, cunoscută și ca cel mai vechi magazin de cărți din Seul, încă are agățat un semn care spune “nu politicieni” și “fără fotografii”.

Restaurantul chinezesc Yeonghwaroo arată la fel ca în anii 1960 și 1970. Reabilitarea Seochon-ului, în ultimii ani a alungat mulți rezidenți pe termen lung. Dar cei care au rămas se luptă sa mențină în viață tradiția Seochon-ului. “Există istorie în cultură. Este ceva creat, acceptat, dezvoltat. Trebuie sa creăm un mediu în care coexistă trecutul și prezentul, unde se simten <<mirosul>> oamenilor și al istoriei”, a spus Lee Geun-bae, care conduce un centru de patrimoniu cultural în Seochon. (Mădălina Dima)

Sursa: www.koreaherald.com




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.