29547613_1736480446409228_821628722_n

Seulul, cu un pas in spatele Sinagpore-lui, Tokyo sau Hong Kong

Seul este considerat unul dintre cele mai importante orașe inovatoare din lume, dar se află în spatele colegilor săi din întreaga lume în ceea ce privește “stilul de viață” și “investițiile”, a arătat un studiu recent, citat de site-ul publicației The Korea Times.

Rezultatele sondajului sugerează că Seulul ar trebui sa încurajeze universitățile de top la nivel mondial și să găzduiască hoteluri globale de vârf pentru a deveni o destinație mai populară printre investitorii bogați.

Potrivit Indicelui Averii Orașului 2018, realizat de Knight Frank care a cercetat investitorii ultra-bogați cu proprietăți în 300 de orașe, Seul a inregistrat un scor relativ bun în componenta viitoare, dar a avut rezultate slabe în toate celelalte trei categorii: stil de viață, investiții și avere actuală.

Bazându-se pe un total de puncte asupra celor patru parametrii ce urmează să fie menționați imediat, indicele identifică orașele cu cea mai mare importanță pentru cei bogați: unde bogații trăiesc, cheltuiesc și investesc, unde se bucură de timpul liber și unde își educă copiii.

Conform parametrilor mai sus menționați, Seul a fost clasat pe locul 11 în categoria viitoare care evaluează nivelul PIB-ului pentru anul 2022 al orașului și nivelul său de inovare bazat pe “Indicele Orașelor Inovatoare 2thinknow”. La aceeași categorie, New Yorkul s-a clasat pe primul loc, urmat de Londra și Tokyo.

“Seul a obținut un punctaj ridicat pentru poziția viitoare, fiind plasat pe locul 10 pentru inovare și pe locul 32 pentru viitorul PIB”, a declarat Astrid Etchells, senior manager PR la Consultanța Imobiliară Globală din Londra.

Cu toate acestea, Seul a fost al 28-lea în ceea ce privește componenta stilului de viață, care include numărul de hoteluri de lux, numărul și calitatea lanțurilor de restaurante, cheltuielile medii ale vizitatorilor și educația măsurată prin numărul și calitatea universităților din oraș. “La categoria stilului de viață, Seul a inregistrat foarte mult pentru calitatea restaurantelor, dar a fost depășit de alte orașe în domenii precum universitățile de top și numărul de hoteluri de lux”, a explicat Astrid Etchells.

În componenta investițională care urmărește investițiile imobiliare în valoare de cel puțin 10 milioane de dolari, capitala Coreei de Sud a fost clasată pe locul 33. Ea a fost plasată și mai rău în categoria de avere care evaluează populația bogată și rata de creștere a acesteia, respectiv pe locul 41.

Ca rezultat relevat de indicele general al averii orașului, Seulul a ocupat locul 22 in lume și al șaselea în Asia, în spatele principalelor orașe, cum ar fi Singapore (locul 5), Tokyo (locul 8 ), Hong Kong (locul 9), Sydney (locul 11) și Beijing (locul 17). “Chiar dacă Seul se situează în afara top-ului 20, pe locul 22, acesta este încă cel mai mare din cele 300 de orașe acoperite”, a afirmat Etchells.

Cu scopul de a îmbunătăți și pentru a deveni un oraș mai atractiv, ea a recomandat Seulului să depună mai mult efort pentru a “încuraja mai multe investiții în proprietate”.

Raportul arată că Seul ar trebui sa ia exemplu de la Singapore, care s-a clasat în top-ul celor mai importante 10 categorii. Singapore a ocupat locul al cincilea în indicele general al averii orașului împreună cu Chicago, în spatele New York-ului, Londrei, San Francisco-lui și Los Angeles-ului. (Mădălina Dima)

Sursa imagine: calatorim.ro
There are 2 comments

Add yours
  1. Cristescu P. Radu

    Clasamente relative. Orasele nu pot fi extrase din contextul lor geografic, politic, cultural. Cum sa compari orasul-stat Singapore cu alt oras precum Seul/Seoul capitala Republicii Korea ? Seoul-ul nu-i singur pe lume, este capitala unei tari cu multe alte localitati. Cat de sus ar incerca Seoulul sa se ridice, celelalte localitati din Korea il vor trage in jos, daca celelalte localitati nu progreseaza si ele economic, jinanciar, cultural, institutional, educational. Daca invatamantul primar,gimnazial si liceal in celelalte localitati nu se ridica la un nivel satisfacator, si nivelul studentilor ce acceseaza facultatile din Seoul nu va fi la un nivel ridicat. Capitala unei tari reflecta tara intreaga. Modernizarea trebuie sa patrunda in toata tara nu numai la Seoul. Si din ceea ce vad in serialele sud-coreene, modernizarea “in integrum” este inca inca departe pentru a schimba toate mentalitatile trecutului.
    Problema este cal aceeasi si in Romania care multe secole a fost divizata in 3 state (3 regate) si a suferit opresiunea multor imperii inconjuratoare (turc, austr-ungar, tzarist, bolsevic), de cel bolsevic se pare ca nu am scapat nici acum decat doar in vorbe.

    • Cristescu P. Radu

      Scuze, am tastat din viteza jinanciar in loc de financiar, am dublat pe “inca”, am scris “este cal aceeasi” in loc de “este cam aceeasi”, dupa Romania cred ca ar fi trebuit sa pun virgula, am scris “austr-ungar” in loc de “austro-ungar”. Si poate or mai fi si alte greseli gramaticale. Scuze.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.