Băutul cafelei de dimineață, un obicei nociv pe termen lung, spun experții

Cafeaua a de venit antidotul universal și foate rapid al stării de somnolență matinale. În Coreea, aproximativ 265 de milioane de cești de cafea sau aproximativ 500 de cești de persoană au fost consumate în 2017, potrivit Serviciului Vamal al Coreei, citat de site-ul koreaherald.com.

În timp ce cafeaua poate fi o soluție eficientă pentru a vă trezi, experții în sănătate spun că aceasta nu poate fi totuși cea mai bună băutură pe mâna căreia să mergeți prima dată, dimineața.

Potrivit experților, în primele 1-2 ore după ce o persoană se trezește din somn, cortizolul, un hormon de stres, este secretat în cantități mari. Cortizolul este cel care ajută o persoană să se trezească. Cafeina din cafea joacă un rol similar cu cortizolul, creând posibile efecte secundare, cum ar fi dureri de cap, stomac deranjat sau bătăile inimii excesiv de rapide.

Consumul de cafea dimineața poate avea un impact negativ asupra esofagului. Cofeina stimulează mai multă secreție a acidului gastric, iar pe stomacul gol poate provoca crampe stomacale. De asemenea, cofeina distruge musculatura care leagă esofagul de stomac, crescând riscul refluxului de acid. Potrivit experților, cafeaua ar trebui să fie consumată între orele 13:30 PM și 5 PM, când secreția de cortizol este mai mică.

Cei care iau vitamine trebuie să aibă însă grijă în ceea ce privește băutul cafelei dimineața, deoarece vitaminele A, B, C, D și fierul nu pot servi scopului corect când cafeaua întrerupe sistemul. Cofeina tulbură vitamina D și fierul din a fi absorbite, iar efectul său diuretic face ca vitaminile B și C, care sunt vitamine solubile în apă, să iasă din corp cu ușurință. Este nevoie cam de două ore pentru ca efectele cofeinei asupra corpului uman să nu iși mai facă simțită prezența (să iasă din corp) și, prin urmare, se recomandă administrarea de vitamine la cel puțin două ore după consumul de cafea).

Traducere: 한사랑




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.